2020-10-07 09:21:07
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες - Ποια εξέλιξη μπορεί να φέρει νέα μέτρα
Παναγιώτα Καρλατήρα

Protothema.gr

Η αύξηση της μετάδοσης λόγω πτώσης της θερμοκρασίας θα έρθει και στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης - Γιατί μπήκαν σε μίνι-lockdown Αχαΐα και Ιωάννινα

Με ήπια, αυξητική τάση συνεχίζει να απλώνεται το επιδημικό κύμα κορωνοϊού στην Αττική, και με αργό ρυθμό να φτάνει σε ολοένα περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι ειδικοί εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, ωστόσο υπενθυμίζουν πως μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα προς το χειρότερο, αρχής γενομένης από το επόμενο διάστημα που θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνουν δε σε κάθε περίπτωση πως γνωρίζουμε πλέον πως οι αστάθμητοι παράγοντες της επιδημίας είναι αρκετοί, ωστόσο γνωρίζουμε και το βασικό πλέγμα των μέτρων προστασίας μας από την συνήθως ύπουλη εισβολή του κορωνοϊού.

Τα 399 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες επιβεβαίωσαν τους επιστήμονες που είχαν μιλήσει για τάση σταθεροποίησης των ημερήσιων κρουσμάτων σε 400 και άνω τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Από αυτά, τα 359 είναι εγχώρια και τα 213 έχουν...προέλευση την Αττική. Στο λεκανοπέδιο νοσηλεύονται οι περισσότεροι από τους 710 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 καθώς και η συντριπτική πλειονότητα των 87 διασωληνωμένων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2020
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2020
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ