2020-10-07 18:02:57
Φωτογραφία για Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ογανωμένο σχέδιο μπαχαλάκηδων» λέει η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Εφετείο
Ένα οργανωμένο σχέδιο μιας μικρής ομάδας μπαχαλάκηδων - κουκουλοφόρων να προκαλέσουν επεισόδια σπάζοντας, καίγοντας και καταστρέφοντας, στη λογική της ισοπέδωσης, αδιαφορώντας στην ουσία για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω απο τα σημερινά γεγονότα έξω απο το Εφετείο.

Οι περίπου 600 νεαροί έριξαν 150 μολότοφ, στις 11.55, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής συγκέντρωση των τουλάχιστον 20.000 ατόμων διαλυόταν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να δέχονται επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.

Το σχέδιο, λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, ήταν οργανωμένο. Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε 10 υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ.


 

Μάλιστα, η Ασφάλεια, δεν είναι σε θεση να γνωρίζει αν πέρα απο την καταστροφή των οχημάτων οι μπαχαλάκηδες είχαν σκοπό να φθάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο και το Εφετείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση όμως επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με περισσοτερες από 150 μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ