2020-10-07 19:01:30
Φωτογραφία για Φάουτσι: Τα κρούσματα στον Λευκό Οίκο θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν προληφθεί
Ο κορυφαίος αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ Άνθονι Φάουτσι επισήμανε χθες Τρίτη ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που αναστάτωσαν τον Λευκό Οίκο τις τελευταίες ημέρες μπορούσαν να έχουν προληφθεί. Ο Δρ. Φάουτσι τάσσεται πάγια, σε σχεδόν όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, υπέρ της τήρησης των κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία για να καταπολεμηθεί η πανδημία του κορωνοϊού, τηρώντας στάση ενίοτε διαμετρικά αντίθετη από εκείνη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που υποβαθμίζει συχνά τη σοβαρότητα της κρίσης.

Αρκετοί στενοί συνεργάτες του Τραμπ και κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων ανακοινώθηκε πως προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε, την περασμένη εβδομάδα, πως ο ίδιος και η πρώτη κυρία Μελάνια διαγνώστηκαν θετικοί. «Δείτε τι έγινε αυτή την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο», είπε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ερωτηθείς τι προτείνει σε όσους θέλουν να συζητήσουν για την τήρηση των προληπτικών μέτρων με συγγενείς τους που πιστεύουν ότι η πανδημία δεν υπάρχει, πως είναι απάτη κάποιου είδους
. «Είναι πραγματικότητα (...). Κάθε μέρα που περνάει, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι προκύπτει ότι έχουν μολυνθεί» στην προεδρία, τόνισε. Η πανδημία «δεν είναι απάτη. Και είναι ατυχές όταν βλέπεις πράγματα όπως αυτό, διότι θα μπορούσε να είχε προληφθεί», πρόσθεσε.

Ο Φάουτσι χαρακτηρίζει εδώ και καιρό απολύτως απαραίτητη τη χρήση μασκών προστασίας για να προλαμβάνεται η εξάπλωση του ιού. Ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο προχθές Δευτέρα από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου διανυκτέρευσε τρία βράδια για να του προσφερθούν ιατρικές φροντίδες για την COVID-19, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς να «μη φοβούνται», να «βγουν εκεί έξω», να μην αφήσουν την πανδημία να «κυριαρχεί» στη ζωή τους. Παρότι έφυγε από το νοσοκομείο με μάσκα, την έβγαλε για να ποζάρει στους φωτογράφους και στους εικονολήπτες σ’ ένα από τα μπαλκόνια του Λευκού Οίκου και δεν την ξαναφόρεσε προτού μπει στο κτίριο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος κατά τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω από τον αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, άσκησε έντονη πίεση για να ανοίξουν γρηγορότερα τομείς της οικονομίας και τα σχολεία, ενώ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους Δημοκρατικούς πως παρεμβάλλουν προσκόμματα στην επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Ο Τραμπ σπάνια φοράει μάσκα δημόσια. Στις προεκλογικές συγκεντρώσεις όπου εμφανίζεται και σε εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο σπάνια τηρείται η σύσταση των ειδικών για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση. Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, αποδίδει εν μέρει τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στο ότι δεν επιβλήθηκαν με σωστό τρόπο τα περιοριστικά μέτρα.

Πάνω από 210.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν υποκύψει στην COVID-19· έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ως αυτό το στάδιο πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στην υφήλιο.

Ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίλερ, ένας από τους βασικούς λογογράφους του προέδρου, υποστηρικτής της σκληρής πολιτικής που εφαρμόζει ο Τραμπ στο ζήτημα της μετανάστευσης, προστέθηκε χθες Τρίτη στα κρούσματα στον στενό κύκλο του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Μεταξύ άλλων θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν τις τελευταίες ημέρες μια πιστή συνεργάτιδα του Τραμπ, η Χόουπ Χιξ· η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Κέιλι Μακενάνι· ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Μπιλ Στέπιεν· και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Μάικ Λι, Τομ Τίλις και Ρον Τζόνσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ