2020-10-07 19:07:41
Φωτογραφία για Συγκλονίζει ο 25χρονος που διασωληνώθηκε με κορωνοϊό
Ο Πέτρος αποσωληνώθηκε από τη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας πριν από τα 25α γενέθλιά του - Περιγράφει την εφιαλτική εμπειρία του Παρά το νεαρό της ηλικίας του βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη διασωληνωμένος στην Εντατική του Ασκληπιείου Βούλας.

Συγκλονίζει η ιστορία του 25χρου Πέτρου, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε από την Τήνο στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, παρόλο που δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο νεαρός άντρας στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την απειλή της νόσου Covid-19.

Ο Πέτρος βγήκε νικητής λίγες ημέρες πριν από τα 25α γενέθλιά του.

«Είχα 40 πυρετό και δεν έπεφτε»

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό.

«Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι» περιγράφει.


Για τέσσερις ημέρες είχε 40 πυρετό που δεν έπεφτε,το τρίτο τεστ ήταν θετικό και τότε στήθηκε μία γέφυρα ζωής από την Τήνο στην Αθήνα.

«Αποφασίστηκε και ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα γιατί είχα τον ιό εν τέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο από εκεί και πέρα δεν καταλάβαινα τίποτα, διασωληνώθηκα, με φέρανε στην Αθήνα στο Ασκληπιείο της Βούλας και μπήκα στη ΜΕΘ μέσα σε καταστολή. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της εντατικής», προσθέτει.

«Σοκαρίστηκα, δεν ήξερα πού βρίσκομαι»

Ο οργανισμός του αντέδρασε και τότε ήρθε η σοκαριστική εμπειρία της εντατικής.

«Έπαθα ένα σοκ γιατί δεν ήξερα που βρίσκομαι και τι κάνω, οι γιατροί ήρθαν κατευθείαν μου λένε είσαι καλά, τι κάνεις;»...Ο Πέτρος θυμάται να τον ρωτούν αν καταλαβαίνει τι γίνεται και πού βρίσκεται.

Όπως αναφέρει καταλάβαινε τι του συμβαίνει κι η εμπειρία στην εντατική ήταν δύσκολη.

«Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά. Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου» προσθέτει.

«Το σώμα έχει πάθει ζημιά»

Πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο, ο οργανισμός του όμως είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Με δυσκολία στέκεται όρθιος, δυσκολεύεται ακόμη και να μιλήσει.

«Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν , θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ» αναφέρει.

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες. Το σώμα έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες» προσθέτει, περιγράφοντας πως πλέον περπατά και το σώμα του είναι τόσο καταβεβλημένο που δεν μπορεί να κρατήσει το σώμα του όρθιο, δεν μπορεί να κάνει βήματα άνετα.

«Δηλαδή κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο να σας το πω έτσι απλά», εξηγεί.

«Δεν γνωρίζω από που κόλλησα. Στο οικείο μου περιβάλλον δεν έχει κανένας τον ιό. Δεν έχω καμία ιδέα από που κόλλησα τον ιό, αλλά με βρήκε. Είναι κάτι που μπορεί να σε βρει παντού. Μπορεί να ακουμπήσεις κάτι που είχε ακουμπήσει κάποιος που ήταν μολυσμένος με τον ιό και δεν το γνώριζε και να το πάρει ο οργανισμός σου» δηλώνει και τονίζει πως δεν βρίσκει λόγια να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές που έδωσαν μαζί του αυτό τον αγώνα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ