2020-10-07 20:03:27
Φωτογραφία για Κύπρος κυκλοφορεί βίντεο για την Αμμόχωστο: «Ενισχύουμε τη φωνή μας για δικαιοσύνη»
Ετοιμάστηκε και βίντεο για την Αμμόχωστο που στάλθηκε σε όλους τους Ευρωβουλευτές

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (κυβερνών κόμμα της Κύπρου) ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης με επίκεντρο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και το κυπριακό.

Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με όλους τους διαπιστευμένους Πρέσβεις στην Κύπρο, με φορείς και Οργανωμένα Σύνολα της Αμμοχώστου αλλά και νομικούς.

Ταυτόχρονα ετοιμάστηκε βίντεο για την Αμμόχωστο που στάλθηκε σε όλους τους Ευρωβουλευτές, τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγούς κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στους Πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Κύπρος: Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός στα κατεχόμενα μετά την απόφαση για τα Βαρώσια

Την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στα κατεχόμενα προκάλεσε η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υποψηφίου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ να ανακοινώσουν από κοινού την επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων αύριο Πέμπτη.


Ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Eξωτερικών των Kατεχομένων και επίσης υποψήφιος για τις εκλογές, Κουντρέτ Οζερσάι, αποχώρησε από τη λεγόμενη Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν ενημερώθηκε προηγουμένως για την απόφαση. Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου.

Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ, λέγοντας ότι αυτό που ανακοινώθηκε «δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι» και υπέδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης. anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ