2020-10-08 07:19:51
Φωτογραφία για Μπόρις Τζόνσον: Το βιβλίο για τα παιδικά του χρόνια και τις βιαιοπραγίες του πατέρα του σε βάρος της μητέρας του
Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά τις αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις σελίδες ενός νέου βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες. Ο ίδιος πάντως τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα.Ο 80χρονος σήμερα πατέρας του, Στάνλεϊ Τζόνσον, είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος της μητέρα του, Σάρλοτ, αναφέρει μεταξύ άλλων το βιβλίο, υπό τον τίτλο «Boris Johnson: The Gambler» που θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν ήθελε να σχολιάσει τα όσα γράφει ο συγγραφέας του βιβλιου για την ταραχώδη οικογενειακή ζωή του Βρετανού πρωθυπουργού.

Στις σελίδες του βιβλίου, αποσπάσματα του οποιου αποκάλυψε η κυριακάτικη Mail, ο αναγνώστης παίρνει μία γεύση από τη χαοτική του παιδική ηλικία αλλά και την επαγγελματική του ανέλιξη έως την Ντάουνινγκ Στριτ.

Το βιβλίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πρώτη σύζυγος του Τζόνσον, μητέρα του Μπόρις, Σαρλότ Γουόλ, κατέληξε στο νοσοκομείο όταν ο Στάνλεϊ είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος της. Τότε ο Τζόνσον ήταν δέκα ετών.


Η οικογένεια και οι φίλοι του Στάνλεϊ επέμειναν ότι ήταν ένα μοναδικό περιστατικό βίας μεταξύ του ζευγαριού στη δεκαετία του 1970. Ωστόσο, ο συγγραφέας Τομ Μπόουερ ισχυρίζεται ότι η σχέση μεταξύ του ζευγαριού ήταν βίαιη και ο γάμος τους δυστυχισμένος. Όταν συνέβη το περιστατικό με τη σπασμένη μύτη, η Σαρλότ υπέφερε από ψυχαναγκαστική διαταραχή.

Η Σαρλότ, ζωγράφος στο επάγγελμα νοσεί πλέον από Πάρκινσον. Η ίδια είχε δηλώσει ότι οι γιατροί του νοσοκομείου «είχαν μιλήσει στον Στάνλεϊ για τον ξυλοδαρμό σε βάρος της». «Με χτύπησε. Έσπασε τη μύτη μου», είπε η ίδια.

Στα άλλα τρία αδέρφια του Μπόρις Τζόνσον, η μαμά Σαρλοτ είχε πει ότι χτυπήσει στο πρόσωπο από την πόρτα του αυτοκινήτου - αλλά ο Μπόρις, που ήταν μόλις δέκα ετών, ήξερε την αλήθεια επειδή η ίδια συζητούσε μαζί του τα προβλήματα που είχε στο γάμο της παρά το γεγονός ότι ήταν παιδί.

Οι γονείς της Σαρλότ την επισκέπτονταν καθημερινά στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί στο Λονδίνο.

«Ο Μπόρις υπέφερε από ότι είχε συμβεί στη μητέρα του... απρόθυμος να εμπιστευτεί σε άλλους τη βία που είχε ασκήσει ο πατέρας του σε βάρος της, έγινε πιο μοναχικός», αναφέρει το βιβλίο, που βασίζεται σε συνεντεύξεις από μέλη και φίλους της οικογένειας του πρωθυπουργού.

Το βιβλίο, πάντως, σκιαγραφεί την εικόνα ενός νεαρού Τζόνσον που βρίσκεται αντιμέτωπος με το διαζύγιο των γονιών του σε μία άγρια παιδική ηλικία. Ο Μπόρις είχε απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει για να προσπαθήσει να αποτρέψει τη διάλυση του γάμου των γονιών του, γράφει επίσης το βιβλίο.

Ο πατέρας του, γνώρισε τη Σάρλοτ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου σπούδαζε αγγλικά. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά. Μετά το διαζύγιο της με τον Στάνλει, η Σάρλοτ παντρεύτηκε τον Αμερικανό ακαδημαϊκό Νικ Γουόλ που απεβίωσε το 1996. Ο Στάνλεϊ, που είναι παντρεμένος με την Τζένιφερ Κιντ κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, αρνήθηκε να σχολιάσει το βιβλίο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ