2020-10-08 11:23:57
Φωτογραφία για Απάτη 120.000 ευρώ σε εταιρεία ανακύκλωσης με... εξαργύρωση πλαστών κουπονιών


Δείτε τον τρόπο που δρούσαν οι απαταεώνες - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τρία άτομα συνελήφθησαν συνολικά από αστυνομικούς της Ασφαλειας καθώς φέρονται να εξαπάτησαν εταιρεία ανακύκλωσης, προκαλώντας ζημία άνω των 120.000 ευρώ σε εταιρεία ανακύκλωσης.Όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα «Από τον Ιούλιο του 2019 διαπιστώσαμε ότι το κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης είχε γίνει στόχος κλεφτών!». Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στα έγγραφα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να άνοιγαν τα ειδικά κουτιά στα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης και να αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους εκτυπωτές, τα ειδικά χαρτιά εκτύπωσης κουπονιών και σε ορισμένες περιπτωσεις και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές! Σύμφωνα με την αστυνομια οι κατηγορούμενοι στη συνέχεια προέβαιναν στην πλαστογράφηση των ανταποδοτικών κουπονιών ανακύκλωσης είτε με την απλή φωτοτύπηση σε χαρτί ή με απλή παραποίηση των κουπονιών.


Όπως τονίζεται στα έγγραφα της δικογραφίας οι δραστες στη συνέχεια εξαργύρωναν τα κουπόνια σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ. Η δράση τους μάλιστα καταγράφηκε από κάμερες ασφαλειας, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.

Η συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων Νάκου Θεανώ υπογράμμισε: «Πρόκειται για πλημμεληματικής φύσεως υπόθεση, η οποία παραδοξως κακουργηματοποιήθηκε ελλείψει αποδεικτικού υλικού προς τούτο. Βασει του κατηγορητηριου τους αποδιδονται οι κακουργηματικες πραξεις της συστασης και συμμετοχης σε εγκληματικη οργανωση, της πλαστογραφιας και της τελεσης διακεκριμενων κλοπων, ητοι με προκληθεισα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, αυθαίρετα χωρίς ουδόλως να έχει προκύψει οτι η αξία των επίμαχων κουπονιών ανέρχεται σε αυτό το ποσό».

Επισήμανε ακόμη ότι: «Η συμμετοχή των εντολέων μου είναι περιορισμένη και σε καμία περίπτωση αυτή που τους αποδίδεται. Ωστόσο, η στρέβλωση των γεγονότων ήταν αρκετή, ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι με ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο και να κριθούν προφυλακιστέοι.Το βέβαιο είναι ότι η σε βάρος τους κατηγορία θα εκπέσει στο Δικαστήριο και η ποινική τους μεταχείριση θα κινηθεί στα πλαίσια της πλημμεληματικής ευθύνης τους κατ' ορθό νομικό χαρακτηρισμό, καθόσον ο ρόλος τους ήταν περιφερειακός και μικρής εμβέλειας σε αντίθεση με όσα καθ" υπερβολή τους αποδόθηκαν».

Η Νάκου Θεανώ anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ