2020-10-08 23:58:41
Φωτογραφία για Οικουμενικό Πατριαρχείο: Επιβάλλει αργία έως τα Χριστούγεννα στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο
«Καρατομήσεις» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Συγκεκριμένα, απομακρύνει τον Μητροπολίτη Ν. Ιερσέης Ευάγγελο και τιμωρεί με αργία τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ορίζοντας Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.Την ποινή της αργίας επέβαλλε στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα. Ακόμα αποφάσισε την αναστολή του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και τη σύνταξη νέου Συντάγματος.

Η ποινή της αργίας επιβλήθηκε στον Μητροπολίτη Βοστώνης, όπως λέει η απόφαση της Αγίας και Ιερά Συνόδου «διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσε κανονικά παραπτώματα».

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου από τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και την μετάθεση του στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μητρόπολη Σάρδεων στην Μικρά Ασία.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε σήμερα διεξοδικώς με θέματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και λαμβάνοντας υπόψιν της εκθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πήρε αυτές τις αποφάσεις... anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ