2020-10-09 17:23:50
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Παρουσιάζεται σήμερα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της Ελλάδας
Ο χάρτης της υγειονομικής ασφάλειας για όλη την επικράτεια, μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που θα ισχύουν ανά περιοχή βάσει των τελευταίων επιδημιολογικών φορτίων, που καταγράφονται από τις υγειονομικές αρχές θα παρουσιαστεί σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωσης για τον Covid από τους Νίκο Χαρδαλιά και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Liberal.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος είχε προαναγγείλει προ καιρού τη νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι ειδικοί ανησυχούν για την κατάσταση στην Αττική, και σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο «φορτίο» καταγράφεται στον δήμο της Αθήνας, στον δήμο Πειραιά και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ο χάρτης θα περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας και συγκεκριμένα:


- επίπεδο 1 ετοιμότητας,

- επίπεδο 2 επιτήρησης,

- επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης,

- επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου

Ο καθορισμός επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αποτυπώνονται και από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων με των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Για να δει κάποιος ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή που τον ενδιαφέρει θα επιλέγει την περιφερειακή ενότητα και Ταχυδρομικό Κώδικα, είτε θα επιλέγει το σημείο που θέλει στο χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται όλες οι περιοχές της χώρας και θα βλέπει το επίπεδο επικινδυνότητας, (πχ. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Επίπεδο 3. Υψηλό). Ακολούθως θα μπορεί να δει τις λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται στην περιοχή.

Η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική, κάτι που σημαίνει ότι και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, από τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και από την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής ενότητας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ