2020-10-09 22:13:45
Φωτογραφία για Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ συνεχίζει να βήχει, ωστόσο «χαίρει άκρας υγείας»
Στον «αέρα» βρίσκονται τα δύο προεδρικά ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου καθώς οι δύο διεκδικητές του χρίσματος δεν συμφωνούν με τις ημερομηνίες ενώ ο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει για come back στη δημόσια ζωή, όπως άλλωστε δήλωσε και ο θεράπων ιατρός του, ο 40χρονος Σον Κόνλει. «Η κατάσταση του προέδρου είναι εξαιρετική», δήλωσε ο Αμερικανός γιατρός την ώρα που στον Λευκό επικρατεί μία ανησυχητική ηρεμία.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με το BBC, θα υποβληθεί εκ νέου σήμερα σε τεστ για Cοvid-19, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει αύριο το απόγευμα την προεκλογική του εκστρατεία, πιθανότητα θα μεταβεί στη Φλόριντα. Ήδη, μέχρι στιγμής, έχουν ψηφίσει μέσω της επιστολικής ψήφου τουλάχιστον έξι εκατομμύρια αμερικανοί πολίτες.

Μετά την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, το προσωπικό κυκλοφορεί με γάντια, μάσκα και ειδικά γυαλιά ενώ αίσθηση έχει κάνει η είδηση στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, έχει να... πατήσει το πόδι του στον Λευκό Οίκο από τον Αύγουστο.


Ο Μακόνελ απέφυγε τις επισκέψεις του στο Λευκό Οίκο καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες - ειναι 78 ετών- όπως σχολιάζει το αμερικανικό πρακτορείο «Bloomberg». Σε άρθρο του, σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι, τις τελευταίες ημέρες στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο μικρόκοσμος της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 34 άτομα που σχετίζονται με τον Λευκό Οίκο έχουν ήδη μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για όλους όσοι μπαινοβγαίνουν στην προεδρική κατοικία κι έρχονται σε επαφή με το «Πρώτο Ζεύγος».

Τραμπ και Μελάνια αναρρώνουν από την νόσο Covid-19, ενώ ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει ολοκληρώσει την θεραπευτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος συνεχίζει να εκτοξεύει φαρμακερά σχόλια, ενώ πλησιάζει η «ημέρα της κάλπης» με την νικήτρια του χθεσινού ντιμπέιτ για την αντιπροεδρία, Αφροαμερικανή Καμάλα Χάρις, να μπαίνει αυτή τη φορά στο στόχαστρο.

«Είναι Κομμουνίστρια και τέρας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για την εκλεκτή του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών στις ΗΠΑ δεν μπορεί να καταλήξει στις ημερομηνίες των δύο προεδρικών ντιμπέιτ καθώς ο Τραμπ αρνήθηκε να κάνει virtual debate στις 15 Οκτωβρίου- με τους υποψηφίους να βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, για λόγους ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε χθες κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηρικά ότι δεν έχει χρόνο για χάσιμο, σε τηλεφωνική του συνέντετυξη στο δίκυτο Fox. Μάλιστα, στη διάρκεια της, ακούστηκε ο Τραμπ να βήχει, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «πιθανόν την Παρασκευή θα υποβληθεί σε νέο τεστ».

Στο μεταξύ, η Επιτροπή πρότεινε το δεύτερο προεδρικό debate να πάρει την θέση της τρίτης τηλεμαχίας και το τρίτο και τελευταίο να μεταφερθεί για τις 29 Οκτωβρίου, κάτι όμως που απέρριψε ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ