2020-10-09 22:19:14
Φωτογραφία για Ανακλήθηκε οριστικά ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή - Παραπέμπεται στον εισαγγελέα για ψευδή βεβαίωση


Ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη στείλει στην εισαγγελία φάκελο με τον οποίο ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης - Αναμένεται να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και για την αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που όφειλε να ελέγξει την αρτιότητα των εγγράφων - «Αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι - Θα αναζητήσω και τις ευθύνες» δηλώνει ο Κ. Τασούλας - Δείτε τα έγγραφα για την ανάκληση του διορισμού

Ανακλήθηκε και επισήμως ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή που είχε μπει σε «πάγο» μετά από πολιτική απόφαση του Προέδρου του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τασούλας ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες την αίτηση διορισμού και τα δικαιολογητικά που κατέθεσε η Ελένη Ζαρούλια και διαπίστωσε πως η αιτούσα δήλωσε ψευδώς ότι δεν βρίσκεται σε εκκρεμοδικία, στοιχείο που αποτελεί κώλυμα διορισμού. Η επίμαχη «λεπτομέρεια» είχε διαφύγει από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής που εισηγήθηκε υπερ του διορισμού Ζαρούλια με αποτέλεσμα κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι να εκφράζουν υπόνοιες για πολιτικά παιχνίδια υπαλλήλων και να αναμένεται διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη στείλει στην εισαγγελία φάκελο με τον οποίο ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr η Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε ψευδή δήλωση, προκειμένου να πετύχει τον διορισμό της ως μετακλητή υπάλληλος στην Βουλή και σε θέση που δικαιούται ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος ως πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ζαρούλια στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων που συνόδευαν τη σχετική της αίτηση δήλωσε ψευδώς ότι δεν εκκρεμεί εις βάρος της δίκη για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόσωπο δικάζεται για την συμμετοχή της στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, την ίδια ώρα αξιωματούχοι του κοινοβουλίου εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που όφειλε να ελέγξει την αρτιότητα των εγγράφων που κατέθεσε η Ελενη Ζαρούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπάλληλος όχι μόνο έκρινε ως αληθή μία καταφανώς ψευδή δήλωση, αλλά εισηγήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής να εγκρίνει τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητή. Για την υπόθεση αυτή αναμένεται να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Κ. Τασούλας: Τέλος από τη Βουλή η Ζαρούλια, ξανά όμως στην Εισαγγελία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως «Έχει ανακληθεί οριστικά ο διορισμός. Νωρίς το μεσημέρι υπέγραψα την απόφαση και το απόγευμα βγήκε το ΦΕΚ. Η ανάκληση αφορά το ελάττωμα του διορισμού. Βασίστηκε σε δήλωση της ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού. Δεν υπήρξε διασταύρωση. Η απόφαση ανάκλησης έχει κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αθηνών».

Ο κ. Τασούλας αφήνοντας αιχμές για τον έλεγχο που διεξήγαγε η αρμόδια υπηρεσία στην εξέταση του φακέλου Ζαρούλια είπε «Όλοι ήξεραν για ποιον πρόκειται. Αυτό με προβληματίζει. Νόμιζαν ότι δεν είναι όλα τα αδικήματα εμπόδιο στο διορισμό; Ο νόμος όμως λέει ότι εμπόδιο είναι όλα τα αδικήματα και κάποια κακουργήματα εφόσον υπάρχει βούλευμα. Εγω ζήτησα το φάκελο. Και είδα την υπεύθυνη δήλωση. Και κατάλαβα ότι αυτό που δήλωσε δεν ισχύει. Όταν είδα την προφανώς ψευδή δήλωση, ζήτησα από το Εφετείο το παραπεμπτικό βούλευμα. Και σήμερα το ανακάλεσα» ενώ προανήγγειλε περαιτέρω διερεύνηση «Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Μπορεί να επαναληφθεί. Θα αναζητήσω και τις ευθύνες γιατί δεν επισημάνθηκε ότι τελικώς είχε κώλυμα και κυρίως για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον τέτοια σοβαρή αστοχία». Πάντως, ο κ. Τασούλας επανέλαβε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει «σε όλα και στις ευθύνες και στις μη ευθύνες. Όμως, οφείλω να ερευνήσω το θέμα. Ούτε να επαναληφθεί πρέπει ούτε να μην μάθουμε πως δεν ψάχτηκε η ψεύτικη δήλωση περί μη ύπαρξης διορισμού. Δεν διανοούμαι ότι ήταν παγίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το ψάξουμε».

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως το θέμα της Ζαρούλια εκθέτει την Προεδρία Βουλής και την κυβέρνηση και κατηγορεί τη ΝΔ για ξέπλυμα της ΧΑ.

Η ανακοίνωση εχει ως εξής:

Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια – Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών

Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος.

Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και «πάγωσε» μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του Προέδρου της Βουλής για την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ για την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ