2020-10-10 00:05:57
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Ποια μέτρα ισχύουν ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας της κάθε περιοχής στη χώρα
CNN Newsroom

Ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό, που παρουσιάστηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, «χρωματίζει» τις περιοχές της χώρας ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας και ορίζει ποια μέτρα προστασίας ισχύουν ανά υγειονομικό επίπεδο.

Στην παρουσίαση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό προχώρησαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την σημερινή ενημέρωση.

Πρόκειται για έναν χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι 74 περιοχές της χώρας «χρωματίζονται» ανάλογα με το επίπεδο των κρουσμάτων και της ανάγκης λήψης έκτακτων τοπικών μέτρων.

Ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας κάθε περιοχής τίθεται σε ισχύ συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Τα επίπεδα επικινδυνότητας


1 – επίπεδο ετοιμότητας με χρώμα Πράσινο

2 – επίπεδο επιτήρησης με χρώμα Κίτρινο

3 – επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με χρώμα Πορτοκαλί

4 – επίπεδο αυξημένου κινδύνου με χρώμα Κόκκινο

Ποια μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή

Τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι πλέον δεδομένα ανά περιοχή επικινδυνότητας.

Αφορούν τη χρήση μάσκας, τους όρους λειτουργίας σε εστίαση, χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης και άθλησης, σε εμπορικά καταστήματα και τις λαϊκές αγορές, τα σχολεία, εκκλησίες και γενικά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Έτσι οι πολίτες οφείλουν να εφαρμόζουν τα μέτρα που ισχύουν για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η περιοχή τους, ενώ τα νέα μέτρα θα τίθεται αυτομάτως σε ισχύ όταν μία περιοχή αλλάξει επίπεδο.

PHOTO 1 / 14Δειτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν ανά επίπεδο επικινδυνότητας

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο

χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό έρχεται να συμπληρώσει την πληροφορία που παρέχεται μέσω του covid19.gov.gr.

Το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής θα καθορίζεται σε επίπεδο Περιφέρειας ή δήμου και θα επανεξετάζεται κάθε 14 ημέρες -ή και νωρίτερα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ο χάρτης αυτός ενεργοποιείται από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας ανήκει κάθε περιοχή

PHOTO 1 / 4

Πώς χρησιμοποιείται ο χάρτης

Οι πολίτες έχουν δύο δυνατότητες: είτε να κάνουν κλικ στο σημείο του χάρτη που τους ενδιαφέρει, ώστε να δουν το επίπεδο στο οποίο υπάγεται η περιοχή, είτε να πληκτρολογήσουν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που αναζητούν και να τους ανακατευθύνει η σελίδα στο σχετικό σημείο του χάρτη. Αμέσως μετά, πατώντας «δείξε μου τα μέτρα» θα ανοίγει ανά επίπεδο το σύνολο των μέτρων που ισχύουν στην περιοχή.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ