2020-10-10 08:20:46
Φωτογραφία για Γιατί οι Σύριοι εντάσσονται στην Τουρκία σε σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Ο Al-Monitor μίλησε με μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. Να τι έπρεπε να πουνΤο Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και η Τουρκία ανταλλάσσουν κατηγορίες σχετικά με τη μεταφορά Συριακών μαχητών στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς οι συγκρούσεις έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την ανανεωμένη μάχη μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών σχετικά με την αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο με την Αρμενία για δύο λόγους, κυρίως επειδή οι Αζέριοι ανήκουν στην ίδια τουρκική εθνικότητα ή είναι πιο κοντά στους Τούρκους, και επίσης λόγω της μακροχρόνιας εχθρότητας μεταξύ των Τούρκων και των Αρμενίων στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ οι Οθωμανοί και οι Αρμένιοι στις αρχές του 20ού αιώνα και οι κατηγορίες εναντίον των Οθωμανών για διάπραξη γενοκτονίας εναντίον Αρμενίων.

Από την πλευρά της, η Ρωσία υποστηρίζει την Αρμενία λόγω της παρουσίας αρμενικού λόμπι στη Ρωσία και της παραδοσιακής συμμαχίας μεταξύ των Αρμενίων και των Ρώσων κατά την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία.


Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Anar Iwazov, δήλωσε σε δήλωση του Τύπου ότι βρέθηκαν Σύριοι μισθοφόροι Αρμενικής καταγωγής μεταξύ των σωμάτων των Αρμενικών δυνάμεων στο μέτωπο του Καραμπάχ.

Την ίδια ημέρα, στις 28 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε τον πρέσβη της Αρμενίας στη Ρωσία, Βαρντάν Τογκανάν, λέγοντας ότι η Τουρκία μετέφερε περίπου 4.000 μαχητές από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν. Εν τω μεταξύ, ο Hikmat Hajiyev, επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικής Πολιτικής της Προεδρικής Διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν, απάντησε στις αρμενικές κατηγορίες, αρνούμενη όλες τις αξιώσεις για τη χώρα του που φέρνει Συριανούς μαχητές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ