2020-10-10 09:00:16
Φωτογραφία για Φάουτσι: Πολύ πιθανό η θεραπεία αντισωμάτων να βελτίωσε την υγεία του Τραμπ

 Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι είπε σήμερα ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.



"Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του", σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.



Ο Φάουτσι επισήμανε, επίσης, ότι η πανδημία Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό", υπογράμμισε ο καθηγητής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το tweet που έστειλε ο πρόεδρος Τραμπ, όπου συνέκρινε τη νόσο του νέου κοροναϊού με την εποχική γρίπη. Υπενθυμίζεται ότι το Twitter απέσυρε το συγκεκριμένο tweet του Αμερικανού προέδρου.

Τραμπ: "Χωρίς συμπτώματα" λέει ο γιατρός του Λευκού Οίκου

Στο μεταξύ, μόλις χθες ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν εμφάνισε συμπτώματα της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με ιατρική εξέταση που του έγινε και ότι οι ζωτικές ενδείξεις του δείχνουν ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κόνλεϊ, με την άδεια του Τραμπ, ο γιατρός αναφέρει ότι ο πρόεδρος δεν έχει εμφανίσει πυρετό για πάνω από τέσσερις ημέρες και δεν χρειάστηκε, ούτε έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο μετά την αρχική του νοσηλεία.

Σημειώνεται ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εισήχθη σε νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή μετά τη διάγνωσή του με την νόσο και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ