2020-10-10 12:17:49
Φωτογραφία για Στη φυλακή ο παιδόφιλος από το Νιούκαστλ που ήρθε στη Ρόδο να συνεχίσει τη δράση του
Σοκάρει η δικογραφία - Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια από δικαστήριο της Ρόδου - Η Ιντερπόλ τον είχε κατηγορήσει από το 2012 πως είχε ασελγήσει ακόμη και στην κόρη του - Τι είπε στην απολογία του Τον Οκτώβριο του 2012 διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έγγραφο της Interpol της Μεγάλης Βρετανίας. Σε αυτό επισημαίνεται ότι άτομο με καταγωγή από τη Μεγάλη Βρετανία, μέσω αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν είχε ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια, εκ των οποίων η μία είναι κόρη του. Τονίζει ακόμη ότι βρίσκεται στη Ρόδο και φωτογραφίζει γυμνά παιδιά στην παραλία.

Σε άλλες συνομιλίες μέσω Διαδικτύου υποστηρίζει πως είχε εγκαταλείψει την Αγγλία διότι είχε εντοπιστεί να κακοποιεί την επτάχρονη κόρη της πρώην φίλης του. Το έγγραφο διαβιβάζεται στις αρμόδιες αρχές και στην Αστυνομία σημαίνει άμεσα συναγερμός!

Ο 66χρονος (σήμερα) παιδόφιλος από το Νιούκαστλ εντοπίζεται στις 10 Ιανουαρίου του 2013, όταν οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο στο σπίτι του στις Καλυθιές της Ρόδου και προχωρούν στην κατάσχεση του ηλεκτρονικού του υπολογιστή. Την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν επτά χρόνια αργότερα, καταδικάζεται σε κάθειρξη 8 ετών και 8 μηνών απο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.


Αγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, εκεί όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ο πρώην πυροσβέστης, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εργαστεί και ως νεκροθάφτης. «Αυτές οι συνομιλίες όπου προτείνουν οι γονείς να εμφανίζουν τα ανήλικα παιδιά τους στην κάμερα υπάρχουν κι εγώ αποδεχόμουν την πρότασή τους επειδή ήξερα εκ των προτέρων ότι δεν θα τα εμφάνιζαν τελικά. Οταν έκανα chat με άτομα που δεν γνώριζα αν είναι ανήλικα ή ενήλικα αυνανιζόμουν, όταν μου το ζητούσαν μόνο, υποθέτοντας όμως πάντα ότι πρόκειται για ενήλικες», ανέφερε σε ένα κομμάτι της ανατριχιαστικής απολογίας του ενώπιον του Ανακριτή όταν συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης ο δράστης είχε αποθηκευμένες σκληρές εικόνες ανηλίκων σε συνολικά 64 αρχεία που βρέθηκαν σε φακέλους στον υπολογιστή του, καθώς και εκτυπώσεις από συνεδρίες chat μέσω Skype και Facebook, κατά τις οποίες ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να πείσει ακόμη και ενήλικα άτομα-γονείς να φέρουν τα παιδιά τους μπροστά στην κάμερα προκειμένου να αυνανιστεί και να τα κοιτάει.

Από τη δικογραφία δεν προκύπτει αν πλήρωνε ή όχι γι’ αυτές τις πράξεις ή αν εντέλει πετύχαινε αυτές τις «σκοτεινές» και διεστραμμένες σκέψεις του. Ο ίδιος δηλώνει ότι ποτέ δεν έγινε αυτό και ότι οι γονείς ποτέ δεν έφερναν τα παιδιά μπροστά στην κάμερα. Επιπρόσθετα, ο ηλικιωμένος παιδόφιλος είχε κατηγορηθεί ότι είχε βρεθεί ερωτικά με ανήλικα ηλικίας 3, 5 και 7 ετών σε κάποιο νησί της Σκωτίας, καθώς και με την επτάχρονη κόρη της πρώην συντρόφου του. Ωστόσο, γι’ αυτό δεν προέκυψαν στοιχεία στη δικογραφία καθώς δεν εμφανίστηκαν μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συνομιλίες που τον καίνε, ο ίδιος είπε τόσο στον ανακριτή όσο και στο δικαστήριο ότι «δεν κακοποίησα ποτέ παιδί. Μιλούσα με άντρες και γυναίκες, αλλά ποτέ με παιδιά. Ωστόσο, δεν μπορείς να γνωρίζεις με βεβαιότητα αν είναι ενήλικοι ή ανήλικοι, αφού πολλοί ενήλικοι εμφανίζονται ως ανήλικοι. Εξάλλου, στο chat δεν έχεις εικόνα με ποιον μιλάς. Κι αν δεν είχαν κάμερα δεν έβλεπα με ποιον μιλούσα», υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή μετά τη σύλληψή του. «Αναφορικά με το σεξ με παιδιά από ένα σκωτσέζικο νησί, όλα αυτά ήταν μία φαντασίωση και μόνο, και έτσι περίμενα και οι συνομιλίες μου να το εκλάβουν», είπε σχετικά με τις αιτιάσεις για την κακοποίηση ανηλίκων. «Παραδέχομαι το υλικό και τους διαλόγους που βρέθηκαν, αλλά όλα αυτά είναι προϊόν της φαντασίας μου και ποτέ μου δεν έχω αγγίξει παιδί. Δεν με ενθουσιάζει άλλωστε μία ερωτική επαφή με παιδιά. Με αηδιάζει στην πραγματική μου ζωή. Ποτέ δεν προσπάθησα να διαφύγω, η Ρόδος είναι το σπίτι μου», επισήμανε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο ηλικιωμένος.

Στο δικαστήριο ο δράστης παραδέχτηκε τις πράξεις του για την προμήθεια και κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Δήλωσε ακόμη ότι κατά το διάστημα εκείνο περνούσε την πιο «σκοτεινή περίοδο» της ζωής του. «Ημουν μόνος μου καθώς με είχε αφήσει η γυναίκα μου. Η μοναδική μου παρέα ήταν το Διαδίκτυο. Εκεί έβρισκα διέξοδο. Γνώριζα ότι οι πράξεις μου ήταν λάθος και αηδιάζω με αυτές», φέρεται να υποστήριξε ο ηλικιωμένος παιδόφιλος στην απολογία του.

Ο ίδιος είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών, με τα οποία έχει άριστες σχέσεις. Η μία από αυτές μάλιστα είναι γιατρός. Ολα τα χρόνια της ενήλικης ζωής του εργαζόταν ως πυροσβέστης. Μετά τη συνταξιοδότησή του ξεκίνησε να εργάζεται ως νεκροθάφτης, ενώ το 2007 αποφάσισε να έρθει να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, την οποία είχε αγαπήσει καθώς ερχόταν συχνά διακοπές. Επιπλέον, δηλώνει ότι ο ίδιος ως παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά χωρίς βέβαια αυτό να το βλέπει ως δικαιολογία για της πράξεις του. Ηταν κάτι το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, έκρυβε για πολλά χρόνια. «Ζητάω συγγνώμη για τις πράξεις μου», είπε δημόσια ενώπιον του δικαστηρίου.

«Τα αδικήματα που σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατά πολύ και φτάνουν στη Δικαιοσύνη χάρη στην εξαιρετική δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ενώ ως αδίκημα φυσικά υπήρχε πάντοτε, θεσμοθετήθηκε μόλις τις τελευταίες δεκαετίες με την αυξημένη χρήση του Ιντερνετ», είπε στο protothema.gr η συνήγορός του, Μαρία Μανώλακα και συνέχισε: «Πρόκειται δηλαδή για ένα σχετικά “νέο” αδίκημα και καλούμαστε ως νομικοί να το ερμηνεύσουμε έτσι ώστε να διαμορφωθεί καλύτερα νομολογιακά. Η προμήθεια, η κατοχή και ο διαμοιρασμός του υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσα στη φαινομενική ανωνυμία του Διαδικτύου σαφώς είναι πολύ διαφορετικές πράξεις από την ίδια την παραγωγή του υλικού αυτού. Αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις σοκαριστiκές εικόνες σε μία δικογραφία. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η πραγματική δυσκολία, στην ανεύρεση και σύλληψη των ίδιων των παραγωγών - κακοποιών των παιδιών».

Ο παιδόφιλος από την Αγγλία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 11 χρόνια κάθειρξη για τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, της αποπλάνησης ανηλίκων και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων. Κατά το παρελθόν, είχε εμπλοκή και σε θανατηφόρο τροχαίο στο νησί, γεγονός για το οποίο είχε επίσης κατηγορηθεί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ