2020-10-11 00:44:22
Φωτογραφία για Αλληλοκατηγορίες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για «σπάσιμο» της εκεχειρίας
Η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν τέθηκε σε ισχύ σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) για να μπει ένα τέλος σε σχεδόν δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η ηρεμία επέστρεψε ξαφνικά στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του αυτονομιστικού θυλάκου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου οι σειρήνες ηχούσαν μέχρι και λίγο πριν τεθεί σε ισχύ αυτή η συμφωνία εκεχειρίας.

Κάτοικοι του Στεπανακέρτ βγαίνουν στο κατώφλι των σπιτιών τους για να κοιτάξουν τον ουρανό έπειτα από μέρες που είχαν μείνει κλεισμένοι μέσα σ' αυτά για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς, είπε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.

Αλληλοκατηγορίες για επιθέσεις μετά την εκεχειρία

Στο μεταξύ, λίγα λεπτά αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για νέες επιθέσεις σε κατοικημένες ζώνες.


«Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση στις 12.05», δηλαδή μετά την έναρξη της εκεχειρίας που είχε οριστεί για το μεσημέρι, τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

«Ο εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες ζώνες», ανέφερε από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, ο Αρτσρούν Χοβχανισιάν, ανέφερε στο Facebook ότι οι αζερικές ένοπλες δυνάμεις δεν έπληξαν την πόλη Καπάν, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, αλλά άλλες, όμορες κοινότητες, όπως το χωριό Αρτσβανίκ. Έκανε μάλιστα λόγο για «ένα θύμα», σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Σχεδόν αμέσως, το Μπακού διέψευσε την πληροφορία, χαρακτηρίζοντας «προβοκάτσια του εχθρού» τις καταγγελίες της Αρμενίας. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι οι αρμενικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις στον οικισμό Χαντρούτ, στα βόρεια της πόλης Τζεϊραγίλ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ