2020-10-11 12:37:32
Φωτογραφία για Οι επικερδείς μπίζνες ενός Προέδρου


Οι New York Times συνεχίζουν τις αποκαλύψεις τους αναφέροντας πως κατά δύο πρώτα χρόνια της θητείας του Τραμπ, 60 πελάτες των οικογενειακών του επιχειρήσεων κατέβαλαν περίπου 12 εκατ. δολάρια και σχεδόν όλοι είδαν τα αιτήματά τους να προωθούνται από τον ίδιο τον πρόεδρο ή την διοίκησή τουΠερισσότερες από 200 εταιρείες, ομάδες πίεσης και ξένες κυβερνήσεις απαρτίζουν την πελατεία στα θέρετρα και τα ξενοδοχεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποκομίζοντας ταυτόχρονα οφέλη από αυτόν και τη διοίκησή του, σύμφωνα με έρευνα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times που επικαλείται το Bloomberg κατά τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του Τραμπ, 60 πελάτες πλήρωσαν στις οικογενειακές του επιχειρήσεις περίπου 12 εκατ. δολάρια και σχεδόν όλοι είδαν τα αιτήματά τους να προωθούνται από τον ίδιο τον πρόεδρο ή την διοίκησή του.

Το 2016 ο Τραμπ υπόσχονταν ως υποψήφιος πρόεδρος να «καθαρίσει τον βάλτο» της επιρροής της Ουάσινγκτον, αλλά στην πραγματικότητα όπως υποστηρίζει η εφημερίδα μετέτρεψε τις επιχειρήσεις του σε «νέα δωμάτια συναλλαγής».


Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα στους New York Times, είναι τα πιο πρόσφατα της έρευνας που διεξάγει η εφημερίδα για τα φορολογικά του Τραμπ. Οι Times είχαν αποκαλύψει στις 27 Σεπτεμβρίου ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε κατά κόρον φορολογικές εκπτώσεις για να μειώσει το φορολογητέο εισόδημα του με αποτέλεσμα να πληρώσει μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2016 και το 2017.

Οι πελάτες στις επιχειρήσεις του προέδρου (όπως το κλαμπ Mar-a-Lago στη Φλόριντα ή το Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον), περιελαμβάνουν στελέχη εταιρειών, δισεκατομμυριούχους, αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεων και δικηγόρους και εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων (λομπίστες). Οι ίδιοι αποκόμμισαν ομοσπονδιακά συμβόλαια, αλλαγές στο νόμο και διορισμούς σε πρεσβείες ή ομοσπονδιακές ομάδες εργασίας, ανέφεραν οι Times.

Γκολφ και μπριζόλες

Μετά τις εκλογές του, ο Τραμπ υποσχέθηκε να απομακρυνθεί από τις επιχειρήσεις του. Ωστόσο, ο πρόεδρος και η οικογένειά του επωφελήθηκαν καθώς λομπίστες, στελέχη και εταιρείες επέλεγαν τα ξενοδοχεία του και τα θέρετρά του για τα δείπνα τους, τα συνέδριά τους και τις εκδηλώσεις τους έγραψαν οι Times.

Κάποιοι πλήρωναν επίσης για να παίξουν γκολφ, για ποτά στα μπαρ και μπριζόλες στα εστιατόρια με ορισμένους να έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να συναντήσουν τον πρόεδρο, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αλλά και να συζητήσουν μαζί του τα αιτήματά τους ανέφεραν οι Times.

Οι εγκαταστάσεις είχαν μεγάλη ζήτηση από θρησκευτικές ομάδες, με την έρευνα να καταγράφει πάνω 24 συναντήσεις προσευχής, συμπόσια και περιηγήσεις στους χώρους που ανήκουν στο Τραμπ. Πάνω από 70 νομικές εταιρείες και ξένες κυβερνήσεις έκαναν τις εκδηλώσεις τους στα ακίνητα του προέδρου, ενώ πριν την θητεία του τις είχαν πραγματοποιήσει σε άλλους χώρους .

Η εφημερίδα ανέφερε ότι εκτός των πληροφοριών από τα φορολογικά αρχεία και τις δημοσιευμένες αναφορές πήρε συνεντεύξεις από σχεδόν 250 στελέχη και λομπίστες, υπαλλήλους και σημερινούς και πρώην αξιωματούχους της διοίκησης. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ