2020-10-12 15:44:53
Φωτογραφία για Ο πλανήτης Άρης σε αντίθεση
Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο πλανήτης Άρης θα βρίσκεται σε τέτοιο σημείο της τροχιάς του σε σχέση με την Γη και τον Ήλιο όπου θα τον παρατηρούμε με την μέγιστη λαμπρότητά του. Τα σώματα Ήλιος, Γη και Άρης θα ευθυγραμμιστούν και ο Άρης, καθώς λέμε, θα βρίσκεται σε "αντίθεση". Όταν ο Άρης βρίσκεται σε αντίθεση, ο Ήλιος και ο Άρης βρίσκονται σε αντίθετες θέσεις στον ουρανό, ώστε ο Άρης ανατέλλει από την Ανατολή κατά το ηλιοβασίλεμα, βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του στον ουρανό κατά τα μεσάνυχτα και δύει με την ανατολή του Ηλίου.

Η λαμπρότητα του Άρη θα ξαναφτάσει σε αντίστοιχη λαμπρότητα το 2035, όπου το φαινόμενο θα επαναληφθεί.

Ο κόκκινος πλανήτης θα ξεπερνάει και για τις επόμενες βραδιές σε λαμπρότητα τον πλανήτη Δία.

Πριν το ξημέρωμα βέβαια, όπου ανατέλει η Αφροδίτη, θα εμφανίζεται εκείνη ως το λαμπερότερο ουράνιο αντικείμενο στον ουρανό, μετά φυσικά την Σελήνη.


Την Τετάρτη και την Πέμπτη (14 & 15 Οκτωβρίου), στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου κατά την διάρκεια των βραδινών επισκέψεων για το κοινό, θα εκμεταλευτούμε την ευκαιρία της εντυπωσιακής εικόνας του Άρη στον ουρανό και θα τον παρατηρούμε από το τηλεσκόπιο Δωρίδη από τις 21:00 έως τις 22:30. Οι βραδινές μας επισκέψεις θα ξεκινούν στις 20:00, όπως είναι προγραμματισμένες, αλλά για τους επισκέπτες που θα προσέλθουν μετά τις 21:00 το αντικείμενο παρατήρησης θα γίνει ο Άρης.

* Στη διάρκεια των επισκέψεων τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του covid-19.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη αντίθεση του Άρη θα βρείτε και στις ιστοσελίδες που ακολουθούν:

https://www.space.com/mars-at-opposition-2020-starry Πηγή: Κέντρο Επισκεπτών Θησείου fb
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ