2020-10-13 07:42:22
Φωτογραφία για Σει Κρήτη: Πάνω από 25 δονήσεις μέσα σε 18 ώρες
Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο -  Περισσότερες από 25 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 18 ώρες από τους διπλούς σεισμούς των 5,2 και 5,1 Ρίχτερ που χτύπησαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Ο πρώτος σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε τον δεύτερο ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ. Αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και σε άλλες περιοχές.

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,4 Ρίχτερ. “Έχουμε μια έντονη σεισμική δραστηριότητα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά είναι ικανοποιητικό γιατί υπάρχει εκτόνωση της ενέργειας. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη για την εξέλιξη του φαινομένου” λέει  ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας καταγράφεται σε την περιοχή που ονομάζεται από τους σεισμολόγους “ελληνική τάφρος” και βρίσκεται πάνω από την Κρήτη, ενώ το επονομαζόμενο και ελληνικό τόξο βρίσκεται κάτω από την Κρήτη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ