2012-06-23 16:40:04
Φωτογραφία για Στο κόκκινο οι σχέσεις Τουρκίας - Συρίας, φωτιά στη Μ. Ανατολή
 Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κατέρριψαν μαχητικό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην ανατολική Μεσόγειο την Παρασκευή, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε επίσημη ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε με καθυστέρηση αρκετών ωρών, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Συρία βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» «Βάσει των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από την αποτίμηση των αρμοδίων θεσμών και από τις κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τη...... Συρία, έγινε αντιληπτό ότι το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε από τη Συρία», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου του Ερντογάν.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας θα λάβει τις αποφάσεις της για την αντίδρασή της όσον αφορά το επεισόδιο όταν όλες οι λεπτομέρειες αποσαφηνιστούν, ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από μια δίωρη σύνοδο του ιδίου του τούρκου πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησής του και ανώτατων αξιωματικών των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.


Η ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού αναφέρει ακόμα ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τους δύο αγνοούμενους χειριστές του αεροσκάφους F-4 της τουρκικής ΠΑ συνεχίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη μόλις μία ημέρα μετά από δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το οποίο, πράκτορες της CIA στην Τουρκία διοχετεύουν βοήθεια σε όπλα σε αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε το γεγονός, ωστόσο η Άγκυρα έχει κάνει τα «στραβά μάτια» για τη δράση των ανταρτών.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ