2020-10-13 20:54:22
Φωτογραφία για Ψέματα Ερντογάν και για την ανεργία: Είναι διπλάσια από τα επίσημα νούμερα
Σύμφωνα με το συνδικάτο των τούρκων εργατών, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα πλησιάζει τα 10 εκατ. - όσο περίπου ο πληθυσμός της Ελλάδας Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου των εργατών, Disk, ο πληθυσμός των Τούρκων ανέργων είναι διπλάσιος από αυτόν που εκτιμά η κυβέρνηση, καθώς δεν συμπεριλαμβάνει εκατομμύρια ανέργους στα επίσημα στοιχεία.

Η κυβερνητική απαγόρευση για τις απολύσεις των εργατών ή η υποχρέωση για τους εργοδότες να εφαρμόζουν μειωμένα ωράρια είχε ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός των άνεργων στο τρίμηνο Ιουνιού – Αυγούστου να εμφανίζεται στα 4.23 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 369.000 σε σχέση με τα στοιχεία του αμέσως προηγούμενου μήνα.

Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των ανέργων αυτών είναι 9,8 εκατομμύρια, το διπλάσιο από ότι ισχυρίζεται η κυβέρνηση της Τουρκίας, αναφερόμενο σε δική της έρευνα.

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού πρόσθεσε στην λίστα των ανέργων πάνω 1,88 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο τον Ιούλιο, σύμφωνα με έκθεση στον ιστότοπο ειδήσεων Diken.

Το ποσοστό ανεργίας της Τουρκίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 13,4% την περίοδο Ιουνίου έως Αυγούστου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, ενώ το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό μειώθηκε για πρώτη φορά φέτος.

Η ανεργία βρισκόταν στο 13,9% την ίδια περίοδο το 2019, δήλωσε το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής, ενώ μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα από 14,3% σε 13,6% το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου το 2020 (!). anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ