2020-10-14 13:58:15
Φωτογραφία για Πρόεδρος Ένωσης Τουρκοκυπρίων Δασκάλων: «Είμαστε κατεχόμενο έδαφος»
«Είμαστε έδαφος κατεχόμενο και προτεκτοράτο της Τουρκίας» λέει για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Άγκυρας για την πολιτική πλήρους εκτουρκισμού του βόρειου τμήματος του νησιού.

«Στο μέρος αυτό η Τουρκία εφαρμόζει μια αναίμακτη γενοκτονία σε βάρος των Τουρκοκυπρίων και προσπαθεί ν’ αλλάξει τη δημογραφική δομή και το πέτυχε» λέει, μιλώντας σε Τ/Κ ραδιοφωνικό σταθμό στα κατεχόμενα, ο Ελτζίλ.

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες πριν από τον Β’ γύο των «προεδρικών» εκλογών στα κατεχόμενα, την ερχόμενη Κυριακή, όπου αναμετρούνται ο σημερινός Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί (30% Πρώτο Γύρο) και ο εκλεκτός της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ (32%).

Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων δασκάλων στα κατεχόμενα, διαφωνεί ανοικτά με την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Κύπρο, υποστηρίζοντας δημόσια απόψεις που ακόμη και στο ελεύθερο κομμάτι του νησιού, δεν ακούγονται δημόσια.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει παλαιότερα πως τα κατεχόμενα: «είναι μια καλή αποικία για την Τουρκία. Μια “υποτελής διοίκηση” που ξεπλένει βρώμικο χρήμα στα καζίνο και τα πορνεία, συνεργεί στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως κανονικός σκουπιδότοπος». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ