2020-10-15 07:30:39
Φωτογραφία για Εξετάζουν «lockdown» και στο Μάντσεστερ - Αντιδράσεις για πάρτι στο Νιουκάστλ
Το Μάντσεστερ και το Λανκασάιρ είναι πολύ πιθανό να μπουν στο ανώτατο επίπεδο κινδύνου και να εφαρμοστούν τα αυστηρότερα μέτρα περιορισμου της διασποράς του κορωνοϊού, όπως πρότεινε η ειδική ομάδα επιστημόνων της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να επανεξετάσει τις προτάσεις της ειδικής ομάδας επιστημόνων σήμερα και, αν συμφωνήσει, στις συγκριμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το τρίτο επίπεδο τοπικού Lockdown, το οποίο μέχρι στιγμής έχει επιβληθεί μόνο στο Λίβερπουλ.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ πρόκειται να ενημερώσει τη Βουλή των Κοινοτήτων το πρωί στις 11.30 π.μ. και αν αποφασιστεί το Μάντσεστερ και το Λάνκασάιρ να μπουν στο υψηλό επίπεδο, τότε θα απαγορεύονται δια νόμου οι συναντήσεις μελών διαφορετικών νοικοκυριών σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο στην πόλη, αλλά και σε κήπους, ενώ θα είναι κλειστές οι παμπ και τα μπαρ. Αντιθέτως τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα καταστήματα λιανικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.


Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, και οι αρχηγοί του τοπικού συμβουλίου απειλούσαν νωρίτερα με προσφυγές στη δικαιοσύνη εάν η πόλη έμπαινε στο υψηλότερο επίπεδο των τοπικών περιορισμών χωρίς περισσότερη οικονομική βοήθεια, καθώς φοβούνται έναν χειμώνα όπου μεγάλα τμήματα του Βορρά είναι παγιδευμένα στην κατηγορία 3 »χωρίς οικονομική υποστήριξη για επιχειρήσεις ή για εκείνους που δεν μπορούν να εργαστούν. Τα μέτρα έρχονται παρά το γεγονός ότι στο Μάντσεστερ φαίνεται να επιβραδύνεται ποσοστό μόλυνσης Covid-19.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες κόσμου, χωρίς μέτρα προστασίας, να διασκεδάζει, να αγκαλιάζετε και να χορεύει έξω απο μπαρ σε δρόμο του Νιουκάστλ λίγο πριν ξεκινήσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ