2020-10-15 09:00:13
Φωτογραφία για Φίλιππος Σοφιανός: «Προσλαμβάνονται ηθοποιοί με βάση τα likes και τους followers»



Στην Ρενέ Σαραντινού και το περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε συνέντευξη ο Φίλιππος Σοφιανός ο οποίος μίλησε για το πως θεωρεί ότι έχει εξελιχθεί στη σύγχρονη εποχή το επάγγελμα του ηθοποιού ενώ εξέφρασε την άποψή τους και για ηθοποιούς που αλλάζουν ρόλο και δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους και στην παρουσίαση εκπομπών.

Στο σινάφι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, τρικλοποδιές;

Αυτό μπορεί να είναι για μια σεζόν, για κάτι που διεκδικούμε 6-7 άνθρωποι, στο μακροπρόθεσμο ξέρουν ποιος είναι ο καλλιτέχνης.

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο χώρος σας είναι ο καλύτερος, αλλά με τους χειρότερους ανθρώπους, εννοώντας ότι το σινάφι, δεν βοηθάει.

Ναι, έχει μια αλήθεια αυτό, αλλά…

Επικρατεί το “ο θάνατός σου, η ζωή μου”;

Είναι από ποια σκοπιά βλέπεις το πράγμα, ανήκεις σε μια παρέα, ανήκεις σ’ ένα lobby;

Ανήκες;

Όχι, ποτέ, όμως την υποστήριξη τη βρήκα από συναδέλφους, με κάλεσαν σε δουλειές και πήγα, δεν με επέβαλε κανείς ποτέ. Όλη αυτή η φρικαλεότητα που ζούμε σήμερα, που προσλαμβάνονται ηθοποιοί με βάση τα likes και τους followers που έχουν στο instagram τους, είναι ό,τι ανατριχιαστικότερο έχω νιώσει στην επαγγελματική μου ζωή. Αυτό είναι ψευδές, γιατί οι 15.000 followers, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα σου έρθουν 15.000 εισιτήρια στο θέατρο, δεν έχει συμβεί ποτέ σε κανέναν. Τα κοριτσάκια, ηθοποιοί, βγαίνουν και πασπαλίζονται στο instagramμε κρέμες, παίρνουν και κανένα φραγκάκι…

Οι ηθοποιοί έχουν πάρει πλέον “ρόλους” δημοσιογράφων, κριτών σε παιχνίδια, παρουσιαστών, συμμετέχουν σε ριάλιτι παιχνίδια… που δεν άπτονται των δικών τους αρμοδιοτήτων.

Άστα να πάνε στο… Σαν να είναι οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας συμπεριφέρεται ο κόσμος, σαν να έχει μάθει την πληροφορία ότι θα σκάσει ο Βεζούβιος. Υπάρχει μια αδηφαγία άνευ προηγούμενου, να κάνουν το ένα, το άλλο και το παράλλο… Πόσα πράγματα μπορεί να κάνει σε μια σεζόν, πόσο αντέχει η καλλιτεχνική πλευρά του μυαλού και της καρδιάς; Όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε;



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ