2020-10-15 11:12:08
Φωτογραφία για Τραμπ: Ο γιος μου δεν εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού άρα... τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν
O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του διαχειρίζεται την επιδημία του κορωνοϊού, επικαλέσηκε χθες Τετάρτη το παράδειγμα του γιου του Μπάρον που μολύνθηκε από covid-19 χωρίς να εμφανίσει συμπτώματα ως απόδειξη ότι τα σχολεία στις ΗΠΑ θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά για τον Μπάρον στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Ντε Μόιν της Άιοβα, μία από τις αμφίρροπες πολιτείες την οποία είχε κερδίσει στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά τώρα κινδυνεύει να τη χάσει από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ, είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι ο 14χρονος γιος τους μολύνθηκε και εκείνος, όπως και οι γονείς του, από τον κορωνοϊό. «Ευτυχώς είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν εμφάνισε συμπτώματα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μελάνια Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον τόσο η ίδια όσο και ο γιος της είναι αρνητικοί στον ιό SARS- CoV-2.


Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ εξήγησε ότι και η ίδια είχε «διάφορα» συμπτώματα, όπως βήχας, πονοκέφαλος και πόνος στις αρθρώσεις «και ένιωθα πάρα πολύ κουρασμένη τον περισσότερο καιρό», ενώ πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά της «το συντομότερο δυνατό». «Επέλεξα έναν πιο φυσικό δρόμο σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική αγωγή, επιλέγοντας βιταμίνες και υγιεινή τροφή», εξήγησε.

«Κατά μία έννοια χάρηκα που οι τρεις μας το περάσαμε μαζί ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και να περάσουμε χρόνο μαζί», ανέφερε η Μελάνια Τραμπ στην ανακοίνωσή της. Αν και η Μελάνια παρέμεινε στον Λευκό Οίκο καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειάς της, ο Ντόναλντ Τραμπ χρειάστηκε να περάσει τρεις ημέρες στο νοσοκομείο όπου του χορηγήθηκαν μια σειρά από φάρμακα.

«Δεν πιστεύω ότι γνώριζε καν ότι έχει προσβληθεί» από κορωνοϊό, σχολίασε από την πλευρα του ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην ασθένεια του γιου του. «Διότι είναι νέοι και ο ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δυνατό και το καταπολεμούν», πρόσθεσε ο Τραμπ, για να καταλήξει: «Ο Μπάρον είναι όμορφος και είναι ελεύθερος». Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Ντε Μόιν, ο Ρεπουμπλικάνος είπε: «Ο Μπάρον βρέθηκε θετικός. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ο Μπάρον ήταν καλά. Βρέθηκε αρνητικός. Διότι συμβαίνει. Οι άνθρωποι μολύνονται και μετά φεύγει. Στείλτε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, πρέπει να στείλουμε τα παιδιά πίσω στο σχολείο».

Ο Τραμπ προσπαθεί να πείσει τις πολιτείες να ανοίξουν τα σχολεία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, όμως τα σωματεία των εκπαιδευτικών αντιδρούν, λέγοντας ότι οι δάσκαλοι μπορεί να κολλήσουν κορωνοϊό από τους μαθητές. Η χρηματοδότηση για την απόκτηση προστατευτικών μέσων στα σχολεία αποτελεί ακόμη ένα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον.

Η προεκλογική συγκέντρωση στην Άιοβα είναι μέρος της περιοδείας που κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος στις αμφίρροπες πολιτείες, τις οποίες πρέπει να κερδίσει προκειμένου να νικήσει στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σε εθνικό επίπεδο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τραμπ πίσω από τον Μπάιντεν και το ίδιο συμβαίνει σε κάποιες πολιτείες- κλειδιά.

«Σε είκοσι ημέρες από σήμερα, θα κερδίσουμε αυτή την πολιτεία», τόνισε ο Τραμπ ενώπιον ενός πλήθους μεγάλο μέρος του οποίου δεν φορούσε μάσκες. Σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα βρεθεί στη Βόρεια Καρολίνα και τη Φλόριντα. Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Φλόριντα και τη Τζόρτζια, ενώ το Σάββατο θα εκφωνήσει ομιλίες στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν. Αυτές τις πολιτείες τις είχε κερδίσει το 2016, όμως τώρα υπάρχει κίνδυνος να τις χάσει από τον Μπάιντεν, γεγονός που ίσως του στερήσει μια δεύτερη θητεία. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ