2020-10-16 00:49:33
Φωτογραφία για Λίον Μπλακ: Ο «λύκος» της Wall Street που στήριξε τον Έπσταϊν
Ο Λίον Μπλακ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μπορεί και να σκέφτηκε ότι η φράση «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο, λίγους συνέχεια, αλλά όχι όλους για πάντα», ταιριάζει γάντι στο story που δημοσίευσαν για την αφεντιά του οι New York Times.

Σε αυτό αποκάλυψαν ότι για δέκα τουλάχιστον χρόνια μετά την πρώτη καταδίκη του παιδόφιλου κολλητού φίλου του Τζέφρι Έπσταϊν, ο Μπλακ τον στήριξε οικονομικά, όταν οι υπόλοιποι πελάτες του τον εγκατέλειπαν.

Μπορεί και να θυμήθηκε τα ειδυλλιακά δείπνα στη βίλα που διατηρούσε ο Τζέφρι στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έχοντας για φόντο το ηλιοβασίλεμα της Καραϊβικής.

Μπορεί να θυμήθηκε και άλλα που θα προτιμούσε να τα είχε ξεχάσει αλλά του τα θύμισαν οι Times με ένα story που δεν ήταν ό,τι πιο κολακευτικό για το προφίλ του.

Ο «λύκος της Wall Street» όπως τον λένε αρκετοί με προσωπική περιουσία άνω των 9.000.000.000 δολαρίων φέρεται να έχει δώσει στον Έπσταϊν μέσω υπεράκτιων εταιριών και όχι μόνο ποσά που μπορεί να αγγίζουν τα 75.000.000 δολάρια.


Ο θόρυβος που ξέσπασε ήταν τέτοιος που ανάγκασε τον Μπλακ να απολογηθεί στους πελάτες-επενδυτές του με μια επιστολή της Apollo Global Management.

Σε αυτήν απολογείται κατόπιν εορτής για τις αποκαλύψεις των Times που επηρέασαν άμεσα την μετοχή του fund που του ανήκει, η οποία έπεσε πέντε μονάδες.

Τονίζει ότι η σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν ήταν καθαρά επαγγελματική και αφορούσε δουλειές, φορολογικά ζητήματα και φιλανθρωπίες.

Παραδέχεται επίσης ότι συναντούσε περιστασιακά τον πρώην πανίσχυρο παιδόφιλο στο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη για να μιλήσουν για δουλειές μόνο.

Επί της ουσίας δεν θέλει να παραδεχτεί αυτό που συμπεραίνει εύκολα όποιος διάβασε το story που «έτρεξαν» οι New York Times και υπογράφουν τέσσερις δημοσιογράφοι.

Ότι ήταν ο μοναδικός φίλος που στήριξε τον Τζέφρι μετά την καταδίκη του, όταν όλοι οι διάσημοι που έδιναν το παρόν στα πάρτι και στις συγκεντρώσεις του, τον εγκατέλειψαν.

Λυπάται κατόπιν εορτής

Στην επιστολή που δημοσίευσε το CNN, ο Λίον Μπλακ δηλώνει ότι δεν είχε ιδέα για τα σεξουαλικά εγκλήματα του φίλου του, μέχρι τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν και ένιωσε αηδιασμένος από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Λυπάται όπως υπογραμμίζει που είχε έστω και αυτή την επαγγελματική σχέση μαζί του ενώ εκπρόσωπός του τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε κατηγορία από κανέναν -ακόμη και από τους New York Times- για συμμετοχή του στα πάρτι με τα ανήλικα κορίτσια.

Τα αποκαλυπτήρια για την φιλία δεκαετιών με τον άνθρωπο που αυτοκτόνησε στο κελί του, όταν προφυλακίσθηκε για παιδεραστία και trafficking ανηλίκων, δεν ήταν και ότι καλύτερο για τον Μπλακ.

Η επιστολή του μάλλον προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον χώρο του, ειδικά από τη στιγμή που με εννιά δισεκατομμύρια δολάρια, μπορείς να έχεις τους καλύτερους επενδυτικούς συμβούλους στον κόσμο.

Τι περισσότερο ήξερε άραγε ο Έπσταϊν και του ήταν τόσο απαραίτητος; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο η απάντηση μάλλον είναι εύκολη και δίνεται με μια λέξη: «Τίποτε».

Αποφάσισε να στηρίξει τον φίλο του πιστεύοντας ότι αυτή η κίνηση δεν θα έβλεπε το φως της δημσοιότητας αφού είχε πάρει όλες τις δυνατές προφυλάξεις ώστε να το εξασφαλίσει.

Έτσι απαντήθηκε και το ερώτημα πώς ο Έπσταϊν εξακολούθησε να βγάζει χρήματα μετά την πρώτη καταδίκη του, όταν τον εγκατέλειψε ο καλύτερος πελάτης του, ο πολύς Λέσλι Γουέξνερ.

Τα ποσά διοχετεύθηκαν μέσω της Deutsche Bank και της Narrow Holdings, μιας εταιρίας που ανήκει στον Λίον Μπλακ, τα κεφάλαια της οποίας υπάρχουν για την αγορά έργων τέχνης.

Μια αγορά που έχει χρίσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο ως έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες του κόσμου, αφού έχει στην κατοχή του δεκάδες αριστουργήματα με πολύ μεγάλες υπογραφές.

Μια από αυτές έγινε γνωστή τον Ιούλιο του 2012, δύο μήνες μετά την αγορά ενός πίνακα από ανώνυμο συλλέκτη που συγκλόνισε τον κόσμο των δημοπρασιών.

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ η wall Street Journal αποκάλυψε ότι ο άνθρωπος που έδωσε 120.000.000 δολάρια για την περίφημη «Κραυγή» του Μουνχ ήταν ο Λίον Μπλακ.

Στην συλλογή του έχει το έργο «Κεφαλή νεαρού αποστόλου» του Ραφαήλ έναν μικρό πίνακα ύψους μόλις 28 πόντων για την οποία έδωσε 9.300.000 δολάρια και ένα γλυπτό του Πικάσσο το οποίο του κόστισε 106.000.000 δολάρια.

Ποσό πολύ μικρότερο από την ζημιά που υπέστη το «εγώ» του, τώρα που εκτός των άλλων είναι και πρέδρος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ