2020-10-16 14:14:12
Φωτογραφία για Ήττα της Γερμανίας για διόδια σε όλη την ΕΕ – Νέα πρόταση-σοκ
Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών πήρε πίσω την οδηγία για νέα χαράτσια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους αλλά θέλει να φέρει διόδια σύμφωνα με τις εκπομπές CO2. Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer εγκατέλειψε τα σχέδια για επιβολή διοδίων στα οχήματα που κινούνται σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης μετά από τις πιέσεις που άσκησε η αντιπολίτευση αλλά και πολλοί εταίροι της ΕΕ.

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας είχε εκπονήσει ένα σχέδιο για τα διόδια σε όλη την ΕΕ τον Ιούλιο σύμφωνα με το οποίο θα επιβάλλονταν διόδια σε λεωφορεία, φορτηγά και αυτοκίνητα εντός ενός χρονικού διαστήματος οκτώ ετών. Μάλιστα κατατέθηκε και ως επίσημη πρόταση της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα την έχει μέχρι το τέλος του έτους.

«Οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση συμβιβασμού για την επέκταση των υφιστάμενων συστημάτων διοδίων σε όλα τα οχήματα σε υποχρεωτική βάση υπό τη γερμανική Προεδρία δεν θα συνεχιστούν περαιτέρω», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Η απόφασή του ωστόσο ανοίγει το δρόμο για μια ευρύτερη συζήτηση για την οδηγία της ΕΕ που στοχεύει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην προστασία του κλίματος και το ύψος των διοδίων να υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές CO2 αρχικά μόνο για τα φορτηγά και στη συνέχεια και στα αυτοκίνητα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ