2020-10-16 22:27:48
Φωτογραφία για Ελ. Βενιζέλος: Αλλοδαποί προσπάθησαν να περάσουν 100 κιλά ναρκωτικών σε βαλίτσες
Στα ίχνη ενός γιγαντιαίου καρτέλ Khat, που με έδρα το Ισραήλ ρίχνει τεράστιες ποσότητες του παραισθησιογόνου ναρκωτικού στην Ευρώπη βρίσκονται οι ελληνικές και διεθνείς διωκτικές αρχές. Η σημερινή σύλληψη των δύο 18χρονων Ισραηλινών που κουβαλούσαν στις βαλίτσες τους σχεδόν 100 κιλά του ναρκωτικού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ήρθε να προστεθεί στον εντοπισμό προ τεσσάρων ημερών από τους «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των Τελωνείων του αεροδρομίου, μιας 20χρονης κοπέλας που έφθασε από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές της 58 κιλά της συγκεκριμένης παραισθησιογόνου ουσίας.

Οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει σήματα που αναφέρουν ότι τα καρτέλ από το Ισραήλ «ναυλώνουν» εξαθλιωμένους οικονομικά νεαρούς, ακόμη και ανήλικους δίνοντας τους από 500 μέχρι 1.500 ευρώ για να μεταφέρουν στην Ελλάδα και την αγορά, της υπόλοιπης το ναρκωτικό που τον τελευταίο καιρό κάνει θραύση στη νεολαία.


Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συλλήψεις εκτός από την Αθήνα, στη Βιέννη, την Κοπεγχάγη και το Λονδίνο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κυκλώματα έχουν την έδρα τους στο Ισραήλ για δύο λόγους. Πρώτον γιατί σε αυτή τη χώρα είναι νόμιμη η χρήση του και δεύτερον γιατί το συγκεκριμένο ναρκωτικό καλλιεργείται στην αραβική χερσόνησο και την ανατολική Αφρική.

Τρεις μεγάλες εισαγωγές σε μια εβδομάδα

Η πληροφορία που έφθασε πριν μερικές ημέρες στα γραφεία των «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των Τελωνείων του αεροδρομίου Ελευθεριος Βενιζέλος ήταν συγκεκριμένη. Έλεγε ότι το καρτέλ του Ισραήλ που έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη θα έφερνε στην Αθήνα μια μεγάλη ποσότητα Khat. Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς η πληροφορια κρίθηκε αξιόπιστη και οι «ράμπο» έβαλαν στο μικροσκόπιο την πτήση και το άτομο για το οποίο θα το έφερνε.

Έτσι το απόγευμα της Δευτέρας μόλις η 20χρονη καλλονή προσγειώθηκε από το Τελ Αβίβ και πήγε να παραλάβει τις δύο βαλίτσες, έκαναν έφοδο και της πέρασαν χειροπέδες.

Σήμερα ακολούθησε και η δεύτερη επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, με τον εντοπισμό των δύο 18χρονων που έφεραν μέσα σε 4 βαλίτσες, ποσότητα KHAT βάρους (97,5) κιλών. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ