2020-10-17 00:23:05
Φωτογραφία για Κορονοϊός: «Βόμβα» Μαγιορκίνη – «Στα 20.000 τα ενεργά κρούσματα»
«Στα 20.000 τα ενεργά κρούσματα» υπολογίζονται τα τα ενεργά κρούσματα στηνΕλλάδα

 

Μετά το σοκ που προκάλεσαν τα 508 νέα κρούσματα στην Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες, νέα ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη για τα ενεργά κρούσματα.

Σε σχετική ερώτηση ο καθηγητής απάντησε: “Με βάση το ποσοστό θετικότητας που βλέπουμε σε διαφορετικές περιοχές, δεν είναι εύκολο να κάνουμε μία άμεση εκτίμηση. Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση από πληθυσμό σε πληθυσμό. Οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε εκτίμηση κρουσμάτων όχι μόνο εδώ, αλλά και παντού. Δεν εκτιμάμε ότι είναι πάνω από 20.000 αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, χωρίς να αποκλείεται να κάνουμε κάποιο λάθος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην εκτίμηση σε παγκόσμια κλίμακα”.

Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη χώρα μας καταγράφονται ήπιες αυξητικές τάσεις, ενώ στην Αττική υπάρχει μία ευαίσθητη όπως είπε τάση σταθεροποίησης. Εικόνα η οποία μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα, όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, καθώς ο καιρός που θα αλλάξει αναμένεται να φέρει «ανοδική καμπή και θα επιτείνει την μεταδοτικότητα του ιού». Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλη την έκθεση του ΕΟΔΥ: “Κορονοϊός: 508 νέα κρούσματα – 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας!”


Θλιβερό ρεκόρ θανάτων

Ο καθηγητής, αναφέρθηκε στον μέσο όρο θανάτων στη χώρα. Όπως είπε, ο κυλιόμενος επταήμερος μέσος όρος θανόντων άγγιξε τους 7 ανά ημέρα, παρουσίασε δηλαδή αύξηση.

Παράλληλα επισήμανε πως η πλειοψηφία των θανόντων ανήκουν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ παρουσιάζουν κατά πλειοψηφία υποκείμενα νοσήματα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ