2020-10-17 07:41:04
Φωτογραφία για Ιαπωνία ετοιμάζεται να χύσει 1.000.000 τόνους ραδιενεργού νερού της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό


Η απελευθέρωση του μολυσμένου με τρίτιο νερό στον ωκεανό θεωρείται ως η μόνη βιώσιμη επιλογή από τις Ιαπωνικές αρχές, μια κίνηση που απειλεί να προκαλέσει εσωτερική και διεθνή κατακραυγή Η ώρα των αποφάσεων πλησιάζει στην Ιαπωνία για τις ραδιενεργές συνέπειες της καταστροφής του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα εννιά χρόνια πριν, και αναμένεται να προκαλέσουν κύμα αντιδράσεων σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις και αξιωματούχους που ενημερώθηκαν σχετικά με τη διαδικασία, η απελευθέρωση του μολυσμένου νερού στον ωκεανό θεωρείται ως η μόνη βιώσιμη επιλογή. Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει απόφαση στις επόμενες τριάντα μέρες.

Η απελευθέρωση του μολυσμένου νερού στη θάλασσα θα επαναφέρει τις τραυματικές μνήμες του πυρηνικού ατυχήματος στην αρχή της δεκαετίας που προκλήθηκε από το τσουνάμι. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας υποστηρίζει ότι η απελευθέρωση τριτίου από πυρηνικούς αντιδραστήρες σε όλο τον κόσμο είναι συνήθης διαδικασία και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.


«Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει αποφάσεις επί της ουσίας ή του χρόνου της απόφασης», δήλωσε ο Κατσουνομπου Κάτο, ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου. «Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε μια απόφαση για πάντα.»

Τρεις στους έξι αντιδραστήρες στο εργοστάσιο της Fukushima Daiichi υπέστησαν κατάρρευση τον Μάρτιο του 2011, όταν ένα τσουνάμι χτύπησε τα συστήματα ψύξης τους.

Χιλιάδες τόνοι νερού αντλήθηκαν στους αντιδραστήρες καθώς το ψυκτικό υγρό και τα υπόγεια ύδατα συνέχισαν να εισρέουν στο κατεστραμμένο κτίσμα, όπου μολύνθηκαν με ραδιενεργά νουκλεΐδια.

Η Tokyo Electric Power, γνωστή ως Tepco, η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο, έχει αποθηκεύσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τόνους αυτού του νερού σε δεξαμενές στο χώρο, αλλά ο χώρος εξαντλείται. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η χωρητικότητα θα εξαντληθεί έως το 2022, αλλά επειδή χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να κατασκευαστεί ο εξοπλισμός με τον οποίο θα χυθούν τα ραδιενεργά νερά στη θάλασσα, η απόφαση για το πώς θα το χειριστεί τελικά είναι επείγουσα.

Η Tepco επεξεργάστηκε το νερό μέσω μιας μονάδας διήθησης και είπε ότι είχε αφαιρέσει σχεδόν όλα τα ραδιενεργά νουκλεΐδια. Αλλά δεν υπάρχει αποτελεσματική τεχνολογία για να διαχωριστεί το τρίτιο, ένα ραδιενεργό ισότοπο υδρογόνου, το ελαφρύτερο στοιχείο – το οποίο και παραμένει. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ