2020-10-17 10:49:19
Φωτογραφία για Ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου συνάντησε για πρώτη φορά την εξώγαμη κόρη του πατέρα του
Η 52χρονη γλύπτρια Ντελφίν Μποέλ έδωσε επταετή δικαστική μάχη για να αποδείξει πως είναι βιολογικό παιδί του τέως βασιλιά Αλβέρτου - Της απονεμήθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας και απέκτησε δικαιώματα στην περιουσία του τέως μονάρχη Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος συνάντησε για πρώτη φορά την ετεροθαλή αδελφή του και εξώγαμη κόρη του πατέρα του, Ντελφίν Μποέλ, στις 9 Οκτωβρίου στο Κάστρο του Λάκεν, την επίσημη κατοικία του μονάρχη και της οικογένειάς του.

Η ιστορική για τον βελγικό Τύπο συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών την 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με την οποία η 52χρονη γλύπτρια έχει δικαίωμα στον τίτλο της πριγκίπισσας, στο επώνυμο της βασιλικής οικογένειας και στην περιουσία του τέως βασιλιά Αλβέρτου, αλλά όχι σε κρατική χορηγία, όπως έχουν τα τρία παιδιά του τέως μονάρχη, ο βασιλιάς Φίλιππος, ο πρίγκιπας Λοράν και η πριγκίπισσα Άστριντ. Τα δύο παιδιά της Ντελφίν Μποέλ, η 17χρονη Ζοζεφίν και ο 12χρονος Όσκαρ, θα κατέχουν, πλέον, τους τίτλους της πριγκίπισσας και του πρίγκιπα, αντίστοιχα.


Στις 15 Οκτωβρίου τα ανάκτορα έδωσαν στη δημοσιότητα την φωτογραφία από την πρώτη συνάντηση του 60χρονου βασιλιά με την ετεροθαλή αδελφή του. Στην φωτογραφία τόσο ο μονάρχης όσο και η «νέα» πριγκίπισσα του Βελγίου είναι ντυμένοι ανεπίσημα, ο βασιλιάς χωρίς γραβάτα και η Ντελφίν Μποέλ με τζιν παντελόνι, καθώς, όπως τονίζει η βελγική ιστοσελίδα RTBF, η τρίωρη συνάντηση των δύο γαλαζοαίματων είχε «ιδιωτικό χαρακτήρα».

Μετά την συνάντησή τους ο βασιλιάς του Βελγίου και η πριγκίπισσα, πλέον, Ντελφίν ντε Σαξ Κόμπουργκ, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην επίσημα ιστοσελίδα του παλατιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρουν: «Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο Κάστρο του Λάκεν. Ήταν μια θερμή συνάντηση. Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε στη διάρκεια μιας μακράς και πλούσιας συζήτησης που μας επέτρεψε να μιλήσουμε για τις ζωές μας και τα κοινά ενδιαφέροντά μας. Αυτός ο δεσμός θα αναπτυχθεί περαιτέρω σε οικογενειακό πλαίσιο».

Επταετής δικαστικός αγώνας για να αποδείξει πως είναι το βιολογικό παιδί του τέως βασιλιά Αλβέρτου

Η Ντελφίν Μποέλ έδωσε επί επτά χρόνια δικαστική μάχη για να αποδείξει πως ο 86χρονος σήμερα τέως βασιλιάς Αλβέρτος ήταν πατέρας της. Εκείνος το αρνιόταν πεισματικά αλλά τον Μάιο του 2019 έγινε γνωστό πως ο Βέλγος γαλαζοαίματος υποβλήθηκε σε τεστ DNA μετά από απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών. Στις 27 Ιανουαρίου του 2020 σε συνέντευξη Τύπου ο Αλβέρτος ανακοίνωσε πως η Ντελφίν Μποέλ είναι βιολογικό του παιδί. Ήδη, από τις 21 Ιουλίου του 2013 ο Αλβέρτος είχε παραιτηθεί από τον θρόνο υπέρ του γιου του Φίλιππου επικαλούμενος λόγους υγείας.

Η μητέρα της Ντελφίν είναι Βελγίδα αριστοκράτισσα και διατηρούσε δεσμό με τον Αλβέρτο επί 18 χρόνια και ενώ ο βασιλιάς ήταν παντρεμένος με την βασίλισσα Πάολα. Για πρώτη φορά έγινε λόγος για την εξώγαμη κόρη του Αλβέρτου σε βιβλίο που κυκλοφόρησε για την Πάολα στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Μετά την συνάντηση του βασιλιά του Βελγίου με την ετεροθαλή αδελφή του, ο πατέρας τους, τέως βασιλιάς Αλβέρτος, ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου του πως «ο ίδιος και η σύζυγός του είναι χαρούμενοι για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βασιλιά και ευελπιστεί πως από δω και πέρα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους και ειδικότερα για τη Ντελφίν». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ