2020-10-17 21:08:40
Φωτογραφία για Επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο – Δώρο έως το 50% της Επιστρεπτέας

 



Τα μέτρα στήριξης  επιπέδου 4 που ανακοινώθηκαν χθες και όπως είπε μπορούν να επεκταθούν από την περιοχή της Κοζάνης σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας βρεθεί στην ίδια υγειονομική θέση, περιέγραψε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Προανήγγειλε άνοδο των μέτρων στήριξης πέραν των 24 δισ. ευρώ, αλλά και διεύρυνση στο επίδομα θέρμανσης και για το φυσικό αέριο με προκαταβολή του φέτος.

Επίσης, για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή επεσήμανε πως στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο το 50% του επόμενου 4ου κύκλου, που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο και θα πιστωθεί τον Δεκέμβριο, δεν θα είναι επιστρεπτέο στις περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο". Το ίδιο ισχύει για το 30%  σε όλες τις περιοχές που υπήρξαν περιοριστικά μέτρα από τον Αύγουστο και μετά ξεκινώντας από τον Πόρο, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών. Ανέφερε πως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο 3 ξεκίνησε να πληρώνεται, και από τα 254 εκατομμύρια τα 100 εκατ. κατέληξαν στα νησιά.

Μίλησε για ετοιμότητα "προκειμένου να βοηθήσουμε όσο είναι εφικτό την κοινωνία ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνουμε στο υγειονομικό πεδίο". Ειπε πως και οι περιρισμοί επιπέδου 3 προκαλούν επιπτώσεις στην οικονομία.

"Όλα έχουν κόστος στην οικονομία, το κρίσιμο θέμα είναι να δίνεις πόρους την κατάλληλη στιγμή όσο είναι εφικτό. Είμαστε εδώ να αυξήσουμε το ποσό πέραν των 24 δισ. όχι μόνο φέτος αλλά και του χρόνου", σημείωσε. Ξεκαθάρισε επίσης πως "αυτή τη στιγμή τα περιοριστικά μέτρα πηγαίνουν ανά περιφερειακές ενότητες" σε ερώτημα για ένα γενικό lockdown.

Για το επίδομα θέρμανσης και για τη διεύρυνσή του και στο φυσικό αέριο που παραγγέλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως "το επίδομα θέρμανσης είναι μία απόδειξη ευαισθησίας της κυβέρνησης" αφού θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη σκέψη για την επέκταση του επιδόματος και σε άλλες μορφές όπως είναι το φυσικό αέριο. Για το πέλετ και τα καυσόξυλα είπε πως θα είναι εκτός γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα ανέφερε πως υπάρχει ήδη το κοινωνικό τιμολόγιο. Ωστόσο, σε ερώτηση για το χάμηλό εισοδηματικό όριο που υπάρχει στο κοινωνικό τιμολόγιο άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο να εξεταστεί το θέμα.

Για τα αναδρομικά ανέφερε πως 1,4 δισ. ευρώ θα πληρωθούν από την άλλη Παρασκευή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. "Οι πόροι έχουν μεταφερθεί στο υπουργείο Εργασίας", είπε.

Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες ανέφερε πως μέχρι το 2027 "έχουμε συγκεκριμένο Προϋπολογισμό για να διαθέσουμε τους πόρους που χρειάζονται".

Επανέλαβε πως από δάνεια έχουν ήδη δοθεί 6 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία και "προσδοκούμε να πέσουν άλλα 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους". Όσον αφορά τις μικροπιστώσεις των 25.000 ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος πριν από δύο εβδομάδες έβγαλε τα κριτήρια για τους φορείς διανομής, είπε. Όποιος επιθυμεί μπορεί να το κάνει και έχει ένα μέγιστο χρονοδιάγραμμα 4 μηνών η Τράπεζα της Ελλάδος για γνωμοδότηση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία, πρόσθεσε.

greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ