2020-10-19 03:20:29
Φωτογραφία για Twitter: Κατέβασε ανάρτηση κατά της χρήσης μάσκας, ιατρικού συμβούλου του Τραμπ


Ο Τραμπ έχει υποτιμήσει τακτικά την αποτελεσματικότητα των μασκών μέχρι να μολυνθεί ο ίδιος από τον ιό  Το Twitter απέκλεισε ένα tweet από έναν ιατρικό σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η χρήση μάσκας δεν βοηθάει αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Οι μάσκες λειτουργούν; ΟΧΙ», έγραψε ο Σκοτ Άτλας σε ένα tweet το οποίο και αφαιρέθηκε σήμερα Κυριακή από την πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση, η οποία συνδέεται με ένα άρθρο στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, το οποίο αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα των μασκών, παραβιάζει τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με τη διάδοση ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών, όπως δήλωσε το Twitter στο CNN.

Ο Τραμπ έχει υποτιμήσει τακτικά την αποτελεσματικότητα των μασκών μέχρι να μολυνθεί ο ίδιος από τον ιό. Εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Άντονι Φάουσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, έχουν δηλώσει ότι η χρήση τους βοηθάει στο να μην εξαπλωθεί ο ιός, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 220.000 Αμερικανούς.


Ο Άτλας είναι νευροραδιολόγος χωρίς ιστορικό στην επιδημιολογία. Υποστηρίζει επανειλημμένα ότι το lockdown ήταν υπερβολικό, πίεσε για το άνοιγμα της οικονομίας και έχει υποστηρίξει ότι είναι προτιμότερο να εκτίθενται οι νέοι υγιείς άνθρωποι στον ιό, ώστε να αναπτύξουν ανοσία.

Μπήκε στην ειδική ομάδα δράσης για τον κορωνοϊό του Λευκού Οίκου τον Αύγουστο και έγινε ο αγαπημένος του Τραμπ μετά από εμφανίσεις στο Fox News και σε άλλα συντηρητικά μέσα, όπου υποτιμούσε τον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Άλλα μέλη της ειδικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Φάουσι και της Ντέμπορα Μπιρξ, ήταν πρωταγωνιστές στις συνεντεύξεις Τύπου του Τραμπ στις αρχές της πανδημίας, αλλά έκτοτε έχουν τεθεί στο περιθώριο.

Ο Τραμπ πραγματοποίησε τελευταία επίσημη συνέντευξη Τύπου μαζί τους τον Απρίλιο και στις 30 Ιουλίου ήταν η τελευταία φορά που ο Τραμπ πραγματοποίησε δράση οποιουδήποτε είδους, με τους Φάουσι και Μπιρξ.

Ο Άτλας εμφανίζεται συχνά χωρίς μάσκα στον Λευκό Οίκο. Σε γενικές γραμμές, το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ο οποίος έχει μολύνει τον πρόεδρο Τραμπ, την Πρώτη Κυρία, τον έφηβο γιο τους και αρκετούς από το προεδρικό επιτελείο, δεν έχει προκαλέσει αλλαγές στις συνήθειες των παροικούντων τον Λευκό Οίκο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ