2020-10-19 15:44:31
Φωτογραφία για Στο πιο κοντινό σημείο από το Καστελλόριζο πλέει πλέον το Oruc Reis...
Στο πιο κοντινό σημείο από το Καστελλόριζο πλέει πλέον το Oruc Reis, καθώς βρέθηκε 14 ν.μ απόσταση, σημείο που δεν είχε ξαναβρεθεί μέχρι σήμερα.

Το τουρκικό ...ερευνητικό, που βρίσκεται για 7η συνεχόμενη ημέρα ανοιχτά του ελληνικού ακριτικού νησιού, κινείται μια ΒΑ και μια ΝΔ του Καστελλόριζου. 

Όπως επισημαίνουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, όταν το πλοίο έχει πορεία ΒΑ πλέει πιο κοντά στις ελληνικές ακτές ενώ όταν πλέει ΝΑ απομακρύνεται. Μέχρι στιγμής, το τουρκικό ερευνητικό δε φαίνεται να έχει αλλάξει τακτική και να χαράξει πορεία ακόμη πιο κοντά στο ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, σε περίπτωση που το τουρκικό ερευνητικό διατηρήσει παρόμοια πορεία, αναμένεται, Δευτέρα βράδυ ή Τρίτη ξημερώματα, να φτάσει μία ανάσα από τα 12 ναυτικά μίλια. Τότε τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή έχουν εντολή να προσεγγίσουν τον τουρκικό στόλο αναγκάζοντάς τον να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών του ΥΠΕΘΑ οι τελευταίες τέσσερις ημέρες ισχύος τη παράνομης τουρκικής NAVTEX θεωρούνται οι κρισιμότερες.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ