2020-10-20 08:44:24
Φωτογραφία για Η τουρκική μονταζιέρα «έκοψε» τα Ίμια από το προκλητικό non paper
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «έκοψε» τις βραχονησίδες Ίμια από εικόνα χάρτη της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, που περιλαμβανόταν στο προκλητικό non paper που είχε δημοσιοποιήσει στις 13/10/2020 με τίτλο «Τα βήματα κλιμάκωσης της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020».

Στους ελληνικούς χάρτες που χρησιμοποίησε το τουρκικό ΥΠΕΞ για να προσδώσει νομιμότητα στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του, περί παράνομων ελληνικών Navtex στο Αιγαίο Πέλαγος, οι βραχονησίδες Ίμια παρουσιάζονται ως αναπόσπαστο κομμάτι χώρας μας (εικόνα άρθρου),

H γκάφα του τουρκικού ΥΠΕΞ στις 14/10/2020 ενώ ακολούθησαν διάφορα σχόλια σε ελληνικά και τουρκικά social media, με αποτέλεσμα να παρέμβει η τουρκική «μονταζιέρα».

Στο νέο PDF που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, έχει μεγαλώσει η συγκεκριμένη εικόνα του ελληνικού χάρτη, με αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» οι βραχονησίδες Ίμια.


Mε το προκλητικό non paper η Τουρκία για μια ακόμη φορά έκανε το άσπρο, μαύρο κατηγορώντας την Ελλάδα για κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Με τίτλο «Τα βήματα κλιμάκωσης της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020» το έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ αφού «παρουσιάζει» τις ελληνικές… προκλήσεις, καταλήγει: «Είναι πλέον προφανές ότι η Ελλάδα είναι η πλευρά που κλιμακώνει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τα απώτερα κίνητρα της Ελλάδας την παραμονή των διερευνητικών συνομιλιών».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ