2020-10-20 23:12:05
Φωτογραφία για «Η Τουρκία ασκεί δημόσιο επεκτατισμό σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο»
Είναι από τους λίγους Τούρκους, που έχουν το θάρρος της δημόσιας αντίθετης άποψης στις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν. Παλαιότερα δίδασκε στις ακαδημίες πολέμου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αυτοεξοριστεί στον Καναδά, αφού έχει στοχοποιηθεί όχι μόνο από ισλαμιστές και εθνικιστές, αλλά και από τους υποτιθέμενους κοσμικούς κεμαλιστές.

Ο λόγος για τον πολιτικό επιστήμονα Mεχμέτ Εφέ Τσαμάν, που ζει στον Καναδά και εργάζεται στο πανεπιστήμιο της Νέας Γης (Newfoundland), αλλά καθημερινά με τις παρεμβάσεις του στα social media ή σε ανεξάρτητες ιστοσελίδες που συνεργάζεται, εκφράζοντας δημόσια και με θάρρος μια διαφορετική φωνή, καταγγέλλοντας ενίοτε τις προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο Πέλαγος.

Σε τελευταίο του άρθρο στην ανεξάρτητη ιστοσελίδα www.tr724.com, o Tσαμάν υποστηρίζει ευθέως πως: «Η Τουρκία ασκεί δημόσιο επεκτατισμό σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο Πέλαγος», χρησιμοποιώντας «νέο-οθωμανική, ισλαμοφασιστική και εθνικιστική ρητορική».


Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην Κύπρο, και την επικράτηση του «εκλεκτού» του Ερντογάν εθνικιστή Ερσίν Τατάρ, ο Τσαμάν επισημαίνει: «Σήμερα η Τουρκία μέρα με την μέρα χρησιμοποιεί επεκτατική, νεοοθωμανική, ισλαμοφασιστική και εθνικιστική ρητορική. Η Τουρκία είναι στην θέση ενός παίχτη που στην Συρία εκτρέφει τα υπολείμματα της ISIS, χρησιμοποιώντας τα εκεί που πιστεύει πως είναι πίσω αυλή της, στέλνει αυτούς τους παραστρατιωτικούς τρομοκράτες σε Λιβύη και Καραμπάχ, προσπαθεί να ελέγξει περιοχές σε Συρία και Ιράκ, βομβαρδίζει δημόσια οικισμούς και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες σε άλλες χώρες και ασκεί δημόσιο επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ