2020-10-20 23:28:38
Φωτογραφία για ΗΠΑ - Η USA Today στηρίζει για πρώτη φορά υποψήφιο
Η USA Today, μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε ότι στηρίζει υποψήφιο σε προεδρικές εκλογές, τασσόμενη στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, η συντακτική ομάδα - μια ιδεολογικά και δημογραφικά ετερόκλητη ομάδα δημοσιογράφων που είναι ξεχωριστή από το προσωπικό του τμήματος ειδήσεων και λειτουργεί με συναίνεση - έσπασε την παράδοση και επέλεξε στρατόπεδο στον προεδρική κούρσα για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε η USA TODAY το 1982», είπε η συντακτική ομάδα σε ανακοίνωσή της.

«Προτρέψαμε τους αναγνώστες να μην ψηφίσουν τον (πρόεδρο των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων ακατάλληλο για το προεδρικό αξίωμα επειδή δεν είχε την ιδιοσυγκρασία, τη γνώση, τη σταθερότητα και την ειλικρίνεια που χρειάζεται η Αμερική από τους προέδρους της».


Ωστόσο, μετά από 38 χρόνια, η συντακτική ομάδα αποφάσισε «ομόφωνα» να στηρίξει τον Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, λέγοντας ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος προσφέρει «σε ένα συγκλονισμένο έθνος ένα καταφύγιο ηρεμίας και ικανότητας».

«Αν αυτή ήταν μια επιλογή μεταξύ δύο ικανών υποψηφίων μεγάλων κομμάτων που τύγχανε να είχαν αντίθετες ιδέες, δεν θα επιλέγαμε πλευρά. Διαφορετικοί ψηφοφόροι έχουν διαφορετικές ανησυχίες. Αλλά αυτές δεν είναι φυσιολογικές εκλογές και αυτές δεν είναι φυσιολογικές εποχές», τόνισε η συντακτική ομάδα της εφημερίδας.

«Φέτος, ο χαρακτήρας, η ικανότητα και η αξιοπιστία τίθενται προς ψήφιση. Δεδομένης της άρνησης του Τραμπ να εγγυηθεί μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας εάν χάσει, το ίδιο ισχύει και για το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας».

Ισχυριζόμενη ότι η στήριξη στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ δεν θα έχει καμία επίδραση στις ειδήσεις, η συντακτική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα: «Ίσως να μην στηρίξουμε ποτέ ξανά έναν προεδρικό υποψήφιο. Στην πραγματικότητα, ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ