2020-10-21 08:30:41
Φωτογραφία για Επικοινωνία Δένδια με Μπορέλ και Βάρχελι για τις τουρκικές προκλήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) και τον επίτροπο για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρχελι (Oliver Varhelyi), είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας τούς ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, @JosepBorrellF και τον Επίτροπο @OliverVarhelyi, τους οποίους ενημέρωσα για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. — Nikos Dendias (@NikosDendias) October 20, 2020 Όπως είναι γνωστό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απέστειλε πρόσφατα επιστολή στον Επίτροπο Διεύρυνσης με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Τουρκίας.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ως μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.


Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις επιστολές με παραλήπτες τους ομολόγους του της Γερμανίας Heiko Maas, της Ισπανίας Arancha Gonzalez-Laya και της Ιταλίας Luigi Di Maio, επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπενθύμισε την σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ