2020-10-21 08:57:03
Φωτογραφία για Η τεχνολογική υποστήριξη από τα παιδιά εξοικονομεί στους γονείς

 



Είστε μήπως ένας γονέας ή κηδεμόνας ο οποίος στρέφεται συνεχώς στους εφήβους για συμβουλές στο πως να χειρίζεστε τα κοινωνικά δίκτυα, τα email, την επεξεργασία βίντεο, τα θέματα ασφαλείας, ή ακόμα και σε θέματα γραφιστικής (κάποιος πρέπει να κάνει το φυλλάδιο για τη φιλανθρωπική εκδήλωση!); Αν ναι, να είστε ευτυχής που δεν έχετε να πληρώσετε για αυτό. Διαφορετικά κατά μέσο όρο, θα βγάζατε από το πορτοφόλι σας €4.495,14 το χρόνο.

Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η ειδική σε θέματα τεχνολογίας εταιρεία συμβουλευτικής Prolifics Testing, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ρώτησε ένα δείγμα από 2,664 εφήβους (επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο) με ηλικία μεταξύ 13 και 18 ετών, πόσες ώρες ξόδεψαν για να βοηθήσουν τους γονείς τους με διάφορα τεχνολογικά ζητήματα σε μια περίοδο 12 μηνών μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2020

. Η Prolifics πήρε το μέσο όρο των ωρών και τον πολλαπλασίασε με το τιμολόγιο των freelancer το οποίο δημοσιεύεται στη βάση δεδομένων εργασίας στην UpWork. Το αποτέλεσμα, παραπάνω, δείχνει πόσα θα μπορούσαν να κερδίσουν τα παιδιά αν πληρωνόντουσαν όσο και οι επαγγελματίες.

Οι περισσότεροι γονείς χρειάζονται βοήθεια με τα κοινωνικά δίκτυα (εργασία 32 ωρών!), και τα προβλήματα με τα email έρχονται δεύτερα (29 ώρες). Παραδόξως, η επεξεργασία βίντεο είναι τρίτη στη λίστα, με 27 ώρες-πρέπει να είναι όλοι εκείνοι οι γονείς που προσπαθούν να γίνουν αστέρια στο Tiktok.

Τα πνευματικά δικαιώματα (25 ώρες) επίσης σχετίζονται με τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς αναφέρονται στη βοήθεια που λαμβάνουν οι γονείς για να γράψουν αναρτήσεις και λεζάντες για υπηρεσίες όπως το YouTube, το Facebook, και το Twitter καθώς επίσης και στη βοήθεια προς τους γονείς για να συνθέσουν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σκανδαλωδώς, κάτι τέτοιο πληρώνει ακόμα καλύτερα και από εργασία data entry (24 ώρες), η οποία είναι η πιο κακοπληρωμένη στη λίστα. Αλλά τα χοντρά λεφτά είναι στη γραφιστική και την online φωτογραφία, η οποία πληρώνει $33.74 την ώρα· τα παιδιά βοηθούσαν με αυτού του είδους την εργασία τους γονείς τους με 22 ώρες, κατά μέσο όρο.

Για να το κάνει πλήρως κατανοητό, η Prolifics Testing δημιούργησε επίσης έναν πίνακα που δείχνει το μισθό που θα έπαιρναν αυτά τα παιδιά σε μια πραγματική εργασία σε αυτούς τους τομείς. Η γραφιστική παραμένει η πιο καλοπληρωμένη, ακολουθούμενη από κοντά από την ασφάλεια υπολογιστών, αλλά δεν είναι καθόλου κακό να κερδίζει κανείς τα προς το ζειν δίνοντας συμβουλές για τη σύνταξη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή για την επεξεργασία βίντεο. (Η δωρεάν συμβουλή μου για τα email σας: Σταματήστε να στέλνετε μηνύματα "Σας ευχαριστώ". Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα.)

Στα άλλα νέα της ημέρας, το παιδί μου ξεκινάει να μαθαίνει από αύριο το Photoshop.

Σε μια έκδοση την οποία κυκλοφόρησε η Prolifics Testing με τα διαγράμματα, παρατήρησε ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά από άλλες ερωτήσεις που υπέβαλε στους έφηβους—ερωτήματα τα οποία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα με τόσους πολλούς ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι. Για παράδειγμα, το 71 τοις εκατό ανέφερε ότι θα τους ρωτούσαν οι γονείς τους για βοήθεια σε τεχνολογικά θέματα επειδή ο ενήλικας θα προτιμούσε να μην επικοινωνήσει με τον εργοδότη του ή το τμήμα ΙΤ της εταιρείας. Εξήντα επτά τοις εκατό βοήθησαν να οργανωθεί μια συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως για παράδειγμα με το Skype ή το Zoom. Εξήντα τέσσερα τοις εκατό έπρεπε να βοηθήσουν τους γονείς τους να δημιουργήσουν το invite link για αυτές τις εικονικές συναντήσεις· 55 τοις εκατό έπρεπε να βοηθήσουν τους γονείς τους να ανοίξουν και να κλείσουν την κάμερα για τη συνάντηση· 48 τοις εκατό τους βοήθησαν να κάνουν μια κλήση για τηλεδιάσκεψη με ένα κινητό τηλέφωνο· και ένα 40 τοις εκατό βοήθησαν τους γονείς τους να μάθουν πως να στέλνουν ένα SMS σε πολλούς παραλήπτες ταυτόχρονα.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση εδώ.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ