2020-10-21 14:04:10
Φωτογραφία για Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο


Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Συμμαχίας ένας μηχανισμός για να υπάρξει μείωση της έντασης - «Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός περιστατικού ή ενός ατυχήματος» πρόσθεσε

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Όπως σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ, έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Συμμαχίας ένας μηχανισμός για να υπάρξει μείωση της έντασης, μία «hotline» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε 24ωρη βάση.

«Θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποκλιμάκωση. Αυτός ήταν ο λόγος που συμβάλλαμε στην κατάρτιση του μηχανισμού απεμπλοκής, με τον οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία επαναβεβαιώνουν την στήριξή τους για τις υφιστάμενες διαδικασίες και τους κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά στον αέρα και στη θάλασσα» ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ και συνέχισε: «Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός περιστατικού ή ενός ατυχήματος – και, αν συμβούν, να φροντίσουμε να μην ξεφύγουν εκτός ελέγχου, οδηγώντας σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις
. Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες απεμπλοκής. Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό, που γίνεται εδώ, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, σε στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο, στηρίξει τις γερμανικές προσπάθειες να διευκολύνουν την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για το βασικό υποκείμενο ζήτημα που αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, πάντως, απέφυγε πάντως να πάρει θέση για τα νομικά ζητήματα στα οποία διαφωνούν η Αθήνα και η Άγκυρα.

Σχετικά με την προμήθεια των S400 από τη Ρωσία, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι υπάρχει το «πάγωμα» των F35 από τις ΗΠΑ, ότι η Ουάσιγκτον συνομιλεί με Άγκυρα και ευρωπαϊκές χώρες για εναλλακτικές λύσεις, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποτελεί και εσωτερικό θέμα της Τουρκίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ