2020-10-21 15:28:05
Φωτογραφία για Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: «Αν δεν μου δώσεις €2.000 θα πάθεις κακό»
Μνήμες από την άγρια συμπλοκή μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου του 2019, αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση, ο οποίος κατηγορούνταν για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δυο επικίνδυνες σωματικές βλάβες που έλαβαν χώρα κατά τη συμπλοκή κρατουμένων, κρίθηκε αθώος, ενώ στους άλλους επιβλήθηκαν ποινές. Το βούλευμα για την υπόθεση της συμπλοκής των 40 αλλοδαπών (Αφγανών και Αφρικανών) με μαχαίρια μέσα στις φυλακες.

Από την έως τώρα προδικασία προέκυψε πως τόσο το συμβάν της συμπλοκής όσο και οι επιθέσεις με τα μαχαίρια έγιναν μετά από προτροπή δυο Αλβανών κρατούμενων, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν εξακριβωθεί. Την ίδια μέρα, λίγο πριν τη συμπλοκή με αφορμή την κλοπή μιας βαλίτσας με ρούχα από την κατοχή των Αλβανών, οι Αφγανοί φέρονται να είχαν απειλήσει το ένα από τα θύματα της επίθεσης, λέγοντας πως «αν δεν μας δώσεις 2.000 ευρώ θα πάθεις κακό».


«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της αυτεπαγγέλτως διενεργηθείσας αστυνομικής προανάκρισης και της κυρίας ανάκρισης και συγκεκριμένα τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, τα έγγραφα, τις χωρίς όρκο εξηγήσεις και τις απολογίες των κατηγορουμένων προκύπτουν τα ακόλουθα περιστατικά: την 13/2/2020 γύρω στις 17:00 ο.... Σωφρονιστικος υπάλληλος που διατελούσε υπηρεσία στην Β πτέρυγα του καταστήματος κράτησης ειδοποίησε από τον ασύρματο ότι υπάρχει ένταση και οχλαγωγία στην πτέρυγα του, ζητώντας βοήθεια και αμέσως μετέβησαν στο σημείο οι συνάδελφοι του», αναφέρει αρχικά το βούλευμα και συνεχίζει: «Η προαναφερθείσα ένταση αντί να αποδυναμωθεί έλαβε διαστάσεις σοβαρής συμπλοκής στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 40 κρατούμενοι».

Σύμφωνα με το έγγραφο, κρατούμενοι αφγανικής καταγωγής επιτέθηκαν σε συγκρατούμενούς τους από τη Βόρεια Αφρική (Αλγερινοί, Μαροκινοί, Άραβες) με αυτοσχεδια μαχαίρια, έχοντας «ανθρωποκτόνο πρόθεση, πλήττοντας τους επανειλημμένως τον πρώτο σε αμφότερες μηριαίες χώρες στο αριστερό άνω άκρο και στη φλουριά θα χώρα, τον δεύτερο στην αριστερή ωμοπλάτη και στη μετωπιαίε χώρα και τον τρίτο στην οπίσθια μηριαίε χώρα στην αριστερή ωμοπλάτη, στο δεξιό αντιβράχιο και στη δεξιά μηριαίε χώρα». Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη της ανθρωποκτονίας, καθώς μπήκαν στη μέση άλλοι συγκρατούμενοί τους και σταμάτησαν τις μαχαιριές και τον άγριο ξυλοδαρμό των θυμάτων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ