2020-10-21 20:13:13
Φωτογραφία για Οruc Reis: Φωτογραφία ντοκουμέντο με ελληνική φρεγάτα
Φωτογραφία ντοκουμέντο με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και ελληνική φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού σε απόσταση αναπνοής.

Την ίδια ώρα που το Oruc Reis με Navtex αναμένεται να μεταφέρει τις δραστηριότητές του νοτίως της Ρόδου και Κρήτης, ένα βίντεο - ντοκουμέντο εμφανίζει ελληνική φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να είναι δίπλα στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής. Η Τουρκία με το Oruc Reis συνεχίζει να προκαλεί, παρατείνοντας την NAVTEX όπως αναφέρουν πληροφορίες της  φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, κατά την οποία οι έρευνες θα συνεχιστούν νοτίως του Καστελορίζου και ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες από το Oruc Reis σε μια περιοχή 4 χιλιάδων χλμ και συνολικά αναμένεται να καλύψει μια περιοχή 15 χιλιάδων χλμ. Παρά τις  επανειλημμένες δηλώσεις  του υπουργού Άμυνας  Χουλουσί  Ακάρ περί διαλόγου, όπως έκανε και χθες, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται. Το βράδυ της Τρίτης, η τουρκική ηγεσία εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία,  έχει αμφισβητήσει δημοσίως πολλές φορές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Η Άγκυρα κλιμακώνει τις ενέργειές της με δύο navtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή, με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να βρίσκονται στην περιοχή. Οι εντολές από στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είναι ξεκάθαρες: «Ψυχραιμία». Όπως εκτιμούν αναλυτές, ένας από τους βασικούς στόχους του Ταγίπ Ερντογάν είναι να προκαλέσει πίεση στην περιοχή ώστε οι Έλληνες να κάνουν την πρώτη κίνηση.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ