2020-10-22 08:08:03
Φωτογραφία για Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του 33χρονου γυμναστή και πρώην αρνητή του ιού πριν πεθάνει
Ο Ουκρανός γυμναστής και influencer περιέγραψε την περιπέτειά του στα social media πριν αφήσει την τελευταία του πνοή  Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του 33χρονου γυμναστή και influencer Dmitriy Stuzhuk από την Ουκρανία, που πίστευε ότι η COVID-19 δεν υπάρχει για να καταλήξει τελικά στην εντατική κάποιου νοσοκομείου.

Στο περιεχόμενο των τελευταίων του αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια γραμμένες στην ουκρανική γλώσσα, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η περιπέτεια του. Από τη στιγμή που ασθένησε μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκε να μπει σε καραντίνα λαμβάνοντας θεραπεία από το σπίτι, γιατί ήταν πιο βολικό και υπήρχαν οι απαραίτητες ανέσεις.

Στο νοσοκομείο έγινε μάρτυρας εικόνων συμφόρησης, κάνοντας λόγο για ασθενείς που κοιμούνταν στους διαδρόμους, για μη παροχή φαγητού, χαρτιού τουαλέτας, ούτε καν μαχαιροπήρουνων. «Κανένας δεν με ενημέρωσε γι’αυτό» ανέφερε σε ανάρτηση του. Όσον αφορά στη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, ο 33χρονος Ουκρανός γυμναστής, έγραφε ότι του είχε χορηγηθεί συσκευή οξυγόνου για να διευκολυνθεί η αναπνοή του καθώς τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν χαμηλά.


«Παρόλο που μια περίπτωση θεωρείται κρίσιμη όταν το επίπεδο οξυγόνου είναι κάτω από το 90%, για μένα που εμφάνιζα 94-96% κρίθηκε επιτρεπτό να λάβω θεραπεία από το σπίτι, μου το είπε και γιατρός στο νοσοκομείο όπου περίμενα» ανέφερε.

Όπως παραδέχεται, άνηκε στους αρνητές του ιού, σε εκείνους που δεν πίστευαν στην ύπαρξη του. Πως όλο αυτό που ζούμε σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα ψέμα. Ωστόσο όλα άλλαξαν όταν χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Τουρκία. Την δεύτερη κιόλας μέρας παραμονής του αισθάνθηκε δυσφορία. «Ξύπνησα στη μέση της νύχτας με πρησμένο λαιμό και δυσκολία στην αναπνοή. Την ίδια στιγμή, πονούσε λίγο το στομάχι μου. Δεν είχα εμφανίσει, όμως πυρετό ούτε και σαφή συμπτώματα κορωνοϊού, οπότε υπέθεσα ότι οι συγκεκριμένες ενοχλήσεις θα μπορούσαν να προκύψουν ύστερα από άθληση, αλλαγή στο κλίμα, διατροφή ή και από κλιματισμό στη διάρκεια του ύπνου» σχολίασε στην τελευταία ανάρτηση του.

Όταν επέστρεψε από την Τουρκία έκανε το τεστ και βγήκε θετικό. Την επόμενη κιόλας ημέρα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Του συνταγογραφήθηκε θεραπεία, ενώ άρχισε να επιμένει στο ενδεχόμενο της νοσηλείας. Τελικά, έπειτα κι από την οδυνηρή εμπειρία που είχε στο νοσοκομείο λόγω των απαράδεκτων συνθηκών ακολούθησε θεραπεία στο σπίτι του, όπως αναφέραμε πιο πάνω. Δυστυχώς για εκείνον ο ιός προκάλεσε επιπλοκές και έτσι όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική, ήταν ήδη αργά.

«Ανήκα σε εκείνους που πίστευαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, μέχρι που ασθένησα. Η μόλυνση από Cοvid-19 δεν είναι απλή υπόθεση, αντίθετα πρόκειται για μια βαριά ασθένεια» ήταν τα τελευταία του λόγια.

Μία μέρα μετά τη δημοσίευση η πρώην σύζυγός του - με την οποία είχαν τρία παιδιά- ανακοίνωσε στο Instagram ότι ο 33χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. «Για όλη μου τη ζωή θα σου είμαι ευγνώμων για τα τρία όμορφα παιδιά μας. Για όσα ζήσαμε και για ό,τι έγινα μαζί σου» έγραψε η 25χρονη Sofia Stuzhuk.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ