2020-10-22 18:41:56
Φωτογραφία για Μάγδα Φύσσα: Ας ζούσε ο Παύλος κι ας ήταν ένας από τους σακατεμένους που άφησαν οι χρυσαυγίτες
Σε κλάματα με λυγμούς ξέσπασε η μάνα του Παύλου Φύσσα όταν ανακοινώθηκε η ιστορική δικαστική απόφαση με την οποία ο αρχηγός και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αλλά και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του παιδιού της, Γιώργος Ρουπακιάς, οδηγούνται στη φυλακή.

Όπως είπε, η δικαστική απόφαση «δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε, να ήταν ένας από τους σακατευμένους που εχουν αφήσει οι Χρυσαυγίτες, αλλά τουλάχιστον ζουν». Αισθάνομαι δικαιωμένη που μπήκαν στη φυλακή, πρόσθεσε.

Επτά χρόνια, ένα μήνα και τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μάνα του που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται, ξέσπασε σε λυγμούς και χάθηκε στις αγκαλιές των δικών της ανθρώπων. Αυτά τα δάκρυα όμως ήταν της δικαίωσής της, της ικανοποίησης.

Αφού έμεινε επί αρκετή ώρα στο δικαστικό κτίριο, βγήκε και κόσμος που βρισκόταν απέξω ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα.


Ιστορική μέρα για την Δικαιοσύνη χαρακτήρισαν τη σημερινή οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής.

Ειδικότερα, ο κ. Κώστας Παπαδάκης είπε: «Η 22α Οκτωβρίου του 2020 ειναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δική μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστηριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα»

Από την πλευρά του, ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης επισήμανε ότι τα θύματα πρέπει να αποζημιωθούν και να υπάρξει γι' αυτά σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Σήμερα δεν ειναι μέρα που μπορουμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Ειναι μερα που εξακολουθούμε να ζηταμε Δικαιοσύνη.

Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε κι στο εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την αποφαση.

Τα θύματα ζητούν Δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση γι' αυτούς. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ