2020-10-23 11:11:52
Φωτογραφία για Ουαλία εθνικοποιεί τις σιδηροδρομικές γραμμές λόγω πανδημίας
 Στην εθνικοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών της από τον Φεβρουάριο προχωρά η Ουαλία, για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους, μετά και την κρίση του κορωνοϊού που έφερε μεγάλη πτώση στον αριθμό των επιβατών.

Μέχρι στιγμής, οι γραμμές ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης κοινοπραξίας με τη γαλλική Keolis από το 2018, θυγατρικής των των αστικών συγκοινωνιών της SNCF (γαλλική δημόσια εταιρία σιδηροδρόμων) και του βρετανικού ομίλου Amey (Ferrovial). Η σύμβαση είχε προγραμματιστεί για διάρκεια 15 ετών.

Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών Κεν Σκέιτς ανακοίνωσε ότι η εθνικοποίηση επιδιώκει τη συνέχεια των υπηρεσιών και την προστασία των θέσεων εργασίας, καθώς όπως είπε «οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Ουαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η συνεργασία με την KeolisAmey θα συνεχιστεί, καθώς η κοινοπραξία θα θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το δίκτυο δημόσιων μεταφορών του Κάρντιφ και της περιφέρειάς του. Η κοινοπραξία χαιρέτισε τις ανακοινώσεις, σημειώνοντας ότι αναγνωρίζει την ανάγκη για βιώσιμη λύση στο ζήτημα των σιδηροδρόμων.


Ικανοποίηση από τα συνδικάτα

Τα συνδικάτα δείχνουν ικανοποιημένα, όπως το RMT, το μεγαλύτερο των σιδηρόδρομων της Ουαλίας, αλλά απαιτεί η εθνικοποίηση να είναι βιώσιμη.

Ωστόσο, η Ουαλία δεν είναι εντελώς ανεξάρτητη στον σιδηροδρομικό τομέα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο την εμποδίζει να εθνικοποιήσει μόνιμα τις γραμμές.

Η βρετανική κυβέρνηση επανεξετάζει το μοντέλο λειτουργίας

Δεδομένης της πτώσης της κυκλοφορίας, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε τον Σεπτέμβριο να επανεξετάσει το μοντέλο λειτουργίας της για τις σιδηροδρομικές γραμμές δίνοντας τέλος στις ιδιωτικές franchise, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από παραχωρήσεις με μεγαλύτερη συμμετοχή των δημόσιων αρχών.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μεταρρυθμίσει τον τομέα αφότου αποφάσισε στα τέλη Μαρτίου να αναλάβει προσωρινά τον αποτελεσματικό έλεγχο των σιδηροδρομικών γραμμών προκειμένου να αποφύγει χρεοκοπίες, αναστέλλοντας τις συμβάσεις του franchise.

Η αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων προηγήθηκε της πανδημίας, μεταξύ πρόσθετων δαπανών, καθυστερήσεων και αναποτελεσματικότητας που συνδέονταν με τον καταμερισμό της εκμετάλλευσης. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε ακόμη τα τελευταία χρόνια να προχωρήσει σε εθνικοποιήσεις για να διασώσει γραμμές που είχαν κακή
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Say it at TVNEA.COM
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Say it at TVNEA.COM
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ