2020-10-23 13:36:22
Φωτογραφία για Κάρι Γκραντ: Ο γόης του σινεμά «ήταν bisexual, όμως ο μεγάλος του έρωτας ήταν η Σοφία Λόρεν»
Βουτηγμένος στα ερωτικά σκάνδαλα και εξαρτημένος από τα χάπια LSD, o καταξιωμένος γόης του Χόλιγουντ με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο Κάρι Γκραντ προσπαθούσε να κρύψει τις αδυναμίες και τα πάθη του: όπως τον παράφορο έρωτα με τη Σοφία Λόρεν κι ότι ήταν bisexual.

Ο λαμπερός αστέρας του Χόλυγουντ έκρυβε πολλά μυστικά κυρίως για την σεξουαλική του ταυτότητα, όπως γράφει στο βιβλίο του ο συγγραφέας Σκοτ Ειμαν, υπό τον τίτλο: «Cary Grant: A Brilliant Disguise».

Ο Έιμαν ισχυρίζεται ότι ο Γκραντ φέρεται να είχε ομολογήσει ότι υποδυόταν ένα ρόλο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ότι είχε εξάρτηση από τα χάπια LSD, ότι ερωτεύτηκε τρελά την Σοφία Λόρεν αν και ήταν αμφιφυλόφιλος. Ωστόσο, είχε παραδεχτεί ότι συζούσε επί χρόνια με τον ηθοποιό Ράντολφ Σκοτ.

Όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το βιβλίο του Σκοτ Έιμαν επικεντρώνεται στην επαγγελματική ανέλιξη του Κάρι Γκραντ, τη φήμη του, τους γάμους του και τον ναρκισσισμό του. Ο Γκραντ, πέθανε σε ηλικία 82 ετών το 1986. Αγωνίστηκε για να βρει τη σεξουαλική του ταυτότητα, γενικά πάλευε να τα βρει με τον εαυτό του.

«Δημιούργησα τον Κάρι Γκράντ αλλά δεν τον πίστεψα ούτε για ένα δευτερόλεπτο», όπως φέρεται να είχε πει στον συγγραφέα. «Γι 'αυτό έδιωξα όλα μου τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Φοβόμουν ότι θα προσπαθούσαν να με κρατήσουν και να ανακαλύψουν ότι ήμουν απλά ένας κενός άνθρωπος».

Ο Κάρι Γκραντ ήταν ένα παιδί της εργατικής τάξης που γεννήθηκε το 1904 στο Μπρίστολ της νότιας Αγγλίας με το όνομα Άρτσι Λιτς και είχε άσχημα παιδιά χρόνια. Ο πατέρας του προτίμησε να του πει ψέματα ότι η μητέρα του τους είχε εγκαταλείψει ενώ στην πραγματικότητα νοσηλευόταν με σοβαρή κατάθλιψη σε ψυχιατρική κλινική.

Κάνοντας το όνομά του πιο... πιασάρικο σε «Κάρι Γκραντ», έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ παίζοντας σε μεγάλες παραγωγές. Στο πλευρό της αξέχαστης Γκρέις Κέλι στο «Κυνήγι του κλέφτη», ενώ με τη Σοφία Λόρεν στο «Υπερηφάνεια και Πάθος».

Ο καρδιοκατακτητής του Χόλυγουντ είχε μία ταραχώδη ερωτική ζωή με τέσσερα διαζύγια στο ενεργητικό του. Η τέταρτη σύζυγός του, ηθοποιός Νταϊάν Κάνον, με την οποία απέκτησε τη μοναδική του κόρη, αποκάλυψε ότι ο Γκραντ την ανάγκαζε να κάνει χρήση LSD, ενώ η πρώτη έβγαλε το διαζύγιο σε βάρος του, επειδή, όπως είχε δηλώσει, την χτυπούσε. Πολλοί απέδωσαν την αδυναμία του να κρατήσει μία ερωτική σχέση στο κενό που ένιωθε χωρίς την μητέρα του. Ωστόσο, το μεγάλο του πρόβλημα φέρεται να είναι ότι δεν τα είχε καλά με τον εαυτό του.

Η παιδική ηλικία του Γκραντ ήταν ένα μαύρο σύννεφο που αιωρείτο πάνω του επί χρόνια με την κατάθλιψη να του χτυπάει την πόρτα. «Αλλά νομίζω ότι ο Κάρι Γκραντ έχει κάνει θαύματα στη ζωή μου», φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος στο βιβλίο που κυκλοφόρησε την Τρίτη από τις εκδόσεις «Simon & Schuster».

Ο Γκραντ, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, αντέγραφε τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που θαύμαζε περισσότερο για να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι είχε εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 14 ετών.

Με τη βοήθεια του καθηγητή Mόρτμερ Χάρτμαν και πάνω από εκατό συνεδρίες για να κόψει την εξάρτηση από τα χάπια LSD, αφόδευσε στο παντελόνι του γεγονός που το θεώρησε ως «ψυχική έκρηξη». Για πρώτη φορά, ο Γκραντ σταμάτησε να κατηγορεί τη μητέρα, τον πατέρα του και όλους τους άλλους για το γεγονός ότι είχε δύο εαυτούς. «Έμαθα ότι κανένας άλλος δεν με έκανε δυστυχισμένο παρά μόνο εγώ. Κέρδισα κάτι άλλο - τον εαυτό μου… Φαντάστηκα τον εαυτό μου ως ένα γιγαντιαίο πέος να ξεκινά από τη γη σαν διαστημόπλοιο».

«Είχα πολλά προβλήματα, αλλά ήταν προβλήματα του Αρτσι Λιτς όχι του Κάρι Γκραντ», φέρεται να έχει ομολογήσει στον Βρετανό συγγραφέα. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ