2020-10-24 12:02:56
Φωτογραφία για Νέες NAVTEX από την Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου
Οι τρεις NAVTEX αφορούν στος διάστημα 27 έως 29 του μηνός - Νωρίτερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε υποστηρίξει ότι υπήρξε συμφωνία για την ακύρωση των προγραμματισμένων για την επόμενη εβδομάδα ασκήσεων Tρεις νέες NAVTEV εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η Τουρκία για ασκήσεις το χρονικό διάστημα από 27 έως 29 Οκτωβρίου.

Οι δύο από τις νέες NAVTEX είναι για την περιοχή στα ανοιχτά της Φοινίκης, νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε υποστηρίζει ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν την ακύρωση των προγραμματισμένων την επόμενη εβδομάδα στρατιωτικών ασκήσεων.

Η αποχή από στρατιωτικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών θεωρείται ένα από τα παλαιά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, αν και στην πράξη καταστρατηγείται από τους γείτονες.

Στο μεταξύ η Ελλάδα επέδωσε στην Άγκυρα επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο. Όπως αναφέρεται, η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ