2020-10-25 08:24:01
Φωτογραφία για To Infinity Fabric των Zen 3 επεξεργαστών επιτρέπει DDR4-4000

 



Από διαφάνεια που διέρρευσε και προφανώς προορίζεται για την επίσημη λήξη του NDA και τη δημοσίευση των reviews για τους Zen 3 επεξεργαστές, προκύπτει ότι το Infinity Fabric των νέων επεξεργαστών της AMD θα μπορεί να χρονίσει ακόμα ψηλότερα. Οι πληροφορίες έρχονται από το τουρκικό Technopat.

 

 

Σύμφωνα με τη διαφάνεια, η DDR4-4000 θα είναι για τους Ryzen 5000 ό,τι ήταν η DDR4-3600 για τους Ryzen 3000

. Η ταχύτητα αυτή ήταν σχετική με το Infinity Fabric των Zen 2, ώστε να μπορεί να παίξει σε διάταξη 1:1. Το Infinity Fabric των Zen 3 θα μπορεί να πετύχει το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά με μνήμες DDR4-4000 που έχουν πραγματικό ρολόι 2.000 MHz.

 

Η διαχείριση μνήμης στους AMD Ryzen επεξεργαστές επιμερίζεται σε τρία βασικά σημεία. Ο ελεγκτής μνήμης που βρίσκεται μέσα σε κάθε Ryzen chip και η διαχείριση του Infinity Fabric που συνδέει τα υποσυστήματα του επεξεργαστή είναι, και τα δύο, πολύ σημαντικά:

 

    • Ιnfinity Fabric Clock (fclk) : Υπεύθυνο για το πόσο γρήγορα οι πυρήνες επικοινωνούν μεταξύ τους και με τα διάφορα υποσυστήματα και το SoC (PCIe, SATA, USB).

    • Memory Controller Clock (uclk) : Υπεύθυνο για το πόσο γρήγορα ο MC στέλνει/δέχεται εντολές προς/από τη RAM.

    • Memory Clock (mclk) : Συχνότητα της RAM.

 

Συνεπώς, τα διάφορα αρθρώματα RAM θα λειτουργούν ακόμα πιο σταθερά με τους νέους Ryzen. Οι χρήστες θα μπορούν να πετύχουν ακόμα υψηλότερους χρονισμούς και να προβούν σε "μικρορυθμίσεις".

 

Η DDR4-3600 θα παραμείνει η "ισορροπημένη επιλογή" και η AMD θα συνεχίσει να προτείνει, βάσει προδιαγραφών, DDR4-3200 για τους Zen 3. Το νέο "βέλτιστο" όμως, θα είναι η χρήση RAM DDR4-4000 με σύγχρονο ρολόι Infinity Fabric (FCLK) και memory controller clock (MCLK) στα 2000 ΜΗz, σε διάταξη 1:1. 

 

Εφόσον τα benchmarks που έδειξε η AMD επιτεύχθηκαν με συστήματα ρυθμισμένα στις επίσημες προδιαγραφές, άραγε μπορούμε να περιμένουμε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις από τους Zen 3 με χρήση μνήμης DDR4-4000; 



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ