2020-10-25 13:52:17
Φωτογραφία για Παγκόσμιος συναγερμός: Τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο διπλασιάζονται μέσα σε λίγες ημέρες



medlabnews.gr iatrikanea

Άκρως ανησυχητική είναι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν το Σάββατο ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης της Covid-19, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μεταξύ 20:30 ώρα Παρασκευής και ίδιας ώρας Σαββάτου, εντοπίστηκαν 88.973 νέες μολύνσεις, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα 79.963 κρούσματα που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Οι μολύνσεις από την αρχή της επιδημίας ανέρχονται στη χώρα σε 8.568.625, ενώ οι θάνατοι σε 224.751, και οι δύο οι υψηλότεροι απολογισμοί στον κόσμο.

Τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού εντοπίζονται στις Βόρειες και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, και περίπου 35 από τις 50 πολιτείες αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Ο αριθμός των θανάτων εντός διαστήματος 24 ωρών παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός από τις αρχές του φθινοπώρου, με 700 έως 800 θύματα ημερησίως. Ωστόσο, χθες

Σάββατο, 906 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο.

Στην Ισπανία, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα. Στην Τσεχία, διπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα σε δύο εβδομάδες, φτάνοντας τους 2.047, με την κυβέρνηση να δέχεται ιατρική βοήθεια από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Στη Γαλλία σημειώθηκε νέο ρεκόρ με πάνω από 45.000 κρούσματα, όπως και στην Ιταλία με 20.000 μολύνσεις, όπου οι αρχές ετοιμάζονται να αυστηροποιήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Η Γερμανία κατέγραψε 11.176 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύσεων στη χώρα σε 429.181. Επιπλέον 29 θάνατοι καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 10.032.

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 26.979 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 432 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας χθες Σάββατο.

Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πάνω από 5,3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 156.903 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Στο Μεξικό το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.025 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ 431 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 88.743 νεκρούς επί συνόλου 886.800 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία. Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Στην Κολομβία ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Στη διάρκεια της Παρασκευής στην Κολομβία καταγράφηκαν 8.769 νέα κρούσματα covid-19, επεσήμανε το υπουργείο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.007.711 από τις 6 Μαρτίου όταν εντοπίστηκε στη χώρα η πρώτη μόλυνση.

Ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τις 30.000, με 198 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες δέκα ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληθυσμό 50 εκατομμυρίων, η Κολομβία είναι η όγδοη χώρα παγκοσμίως που ξεπερνά το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Αργεντινή, την Ισπανία και τη Γαλλία. Η κολομβιανή κυβέρνηση είχε επιβάλει εθνικό lockdown στις 25 Μαρτίου, το οποίο χαλάρωσε προκειμένου να περιορίσει την οικονομική ύφεση. Από την 1η Σεπτεμβρίου ακολουθεί μια στρατηγική που βασίζεται στην ατομική ευθύνη και τη γενικευμένη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Τσεχία: Ιατρική βοήθεια από το εξωτερικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στην Τσεχία διπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες φτάνοντας τους 2.047, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.Μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος της Covid-19, χρειάστηκαν επτά μήνες για τη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων να φτάσει τους 1.000 θανάτους.Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε στους 772 χθες Παρασκευή, από 438 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 3.314 άτομα με τον νέο κορονοϊό.Τσέχοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται βοήθεια.Η Πράγα έλαβε σήμερα την πρώτη αποστολή αναπνευστήρων που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την παραλαβή 30 μηχανημάτων. Άλλοι 120 αναπνευστήρες είναι καθ’οδόν, ανέφερε η Κομισιόν.Η κυβέρνηση συμφώνησε επίσης σε ένα σχέδιο για την άφιξη μιας ομάδας 28 μελών ιατρικού προσωπικού της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ για την χορήγηση βοήθειας σε τσέχικα νοσοκομεία.Επίσης βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για την πιθανή αποστολή 100 ιατρών για να βοηθήσουν τους Τσέχους συναδέλφους τους.Η μάχη ενάντια στην νέα έξαρση της πανδημίας υπέστη πλήγμα χθες Παρασκευή, καθώς ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις κινήθηκε για να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας αφού παραβίασε τους περιορισμούς που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη μοίρα του υπουργού.Το περιστατικό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω μια χλιαρή στάση πολλών Τσέχων απέναντι στα περιοριστικά μέτρα, ειδικά στη χρήση της μάσκας και στην τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ