2020-10-25 20:50:07
Φωτογραφία για Ο Μάριος Αθανασίου αποκαλύπτει τι του λείπει από την τηλεόραση...



 Κατά των ριάλιτι μίλησε ο Μάριος Αθανασίου, σε συνέντευξη που έδωσε στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και το ένθετο “Τύπος TV” που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική τηλεόραση;

Είναι παρωχημένη στο στήσιμό της, θέλει αλλαγή, αλλιώς θα μιλάμε για μουσειακό είδος. Εδώ και 20 χρόνια έχουμε πρωινό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, ειδήσεις, τηλεπαιχνίδια, prime time και πάλι τα ίδια. Υπάρχουν φορές που μπορεί να νιώθει κάποιος ότι βρίσκεται 20 χρόνια πίσω. Δεν γίνεται να μην αλλάζει κάτι.

Τα ριάλιτι νιώθεις ότι έρχονται στον αντίποδα των καλών σειρών πλέον;



Είναι εξευτελιστικό, ντροπή που βαραίνει τους ανθρώπους που αποφασίζουν να δίνουν αυτά τα προγράμματα στην κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή τη στιγμή το Bachelor με έναν τύπο και 20 γυναίκες δίπλα του. Και όλα αυτά στην ελληνική κοινωνία που υποτίθεται υπάρχει φεμινισμός και σύγχρονο πνεύμα. Αυτά είναι σεξιστικά και φαλλοκρατικά. Δεν μιλάω για αισθητική, αλλά για κοινωνική παιδεία. Δεν μπαίνουν όλα στο βωμό της τηλεθέασης, αν το κάνουν κάποιοι, είναι υπόλογοι και απολίτιστοι.

Τι παρακολουθείς στην τηλεόραση;

Κάποιες ενημερωτικές εκπομπές και σατιρικές, όταν υπάρχουν.

Ποια πρόσωπα σου λείπουν;

Μου έχει λείψει η παλιά καλή δημοσιογραφία. Έχω προλάβει τις εποχές που γίνονταν ρεπορτάζ, που οι δημοσιογράφοι έβγαζαν τις ειδήσεις, κανείς δεν ήταν υπάλληλος καναλιού, ήταν ρεπόρτερ. Υπάρχουν ακόμη κάποιες εκπομπές έρευνας τις οποίες παρακολουθώ, αλλά γενικά μου λείπουν, όπως και η εκπαιδευτική τηλεόραση. Θέλω να ανέβει ξανά ο πήχης για να προσπαθούμε όλοι να σπάμε τα ρεκόρ. Πρέπει ως θεατές να έχουμε λόγο και ύπαρξη. Δεν χρειάζεται να βλέπεις ένα αισχρό ριάλιτι για να γελάσεις, πρέπει να το μποϊκοτάρεις, να μην μετέχεις, να μην το βλέπεις.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ